logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Andorra

El primer curs d’Artesans de la Pedra Seca forma 62 nous experts en aquesta tècnica de construcció

Un total de 62 alumnes han superat amb èxit la primera edició del curs d’Artesans de la Pedra Seca, una iniciativa impulsada pel Govern d’Andorra i l’espai sòcio-cultural Cal Pal de la Cortinada. Aquest dissabte els participants han rebut les titulacions que acrediten la formació en dos nivells: artesà especialista en pedra seca i tècnic superior en projectes de pedra seca.

El diploma d’artesà especialista en pedra seca equival a una qualificació professional en la tècnica de la pedra seca, és a dir, en la realització de construccions mitjançant aquesta tècnica. La titulació de tècnic superior correspon a especialistes que no necessàriament treballen directament amb la pedra seca, però que la fomenten o creen dissenys per a noves construccions o bé es dediquen a projectes de restauració.

El director del curs, Xavier Llovera, ha destacat que aquesta primera edició ha superat totes les expectatives. “Ha estat tot un èxit, hem tingut més del doble d’inscrits dels que esperàvem”, ha explicat. “Tot i l’elevat nombre de participants tant les classes teòriques com les pràctiques s’han desenvolupat sobre el previst i els alumnes han gaudit d’un aprofitament òptim”.

Llovera ha volgut posar en relleu la tasca dels formadors, “sense els quals aquest curs no hagués estat possible”. Ha agraït la feina i dedicació dels 14 professors i coordinadors de les pràctiques, que s’han dut a terme a l’orri del Cubil (Encamp) i a la zona d’Encodina (Ordino). Llovera ha agraït també la col·laboració dels comuns d’Encamp i d’Ordino, els col·legis oficials d’arquitectes, enginyers i geòlegs d’Andorra, l’associació de contractistes d’obres, l’Institut d’Estudis Andorrans i la comissió andorrana de l’ICOMOS.

Themes
ICO