Andorra

El proper curs Lleida crearà un nou centre d’FP, l’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars

Acord per a la creació de l'FP d'esports de Muntanya
Acord per a la creació de l’FP d’Esports de Muntanya al desembre del 2019

El proper curs 2020-2021 hi haurà a Catalunya 5 instituts de nova creació –un d’ells específic de formació professional- i 29 nous instituts escola.

El curs 2020-2021 hi haurà nous instituts arreu del territori per donar resposta a l’increment de població escolar a l’etapa de secundària. Un increment d’instituts ja sigui amb centres de nova creació, a partir del desglossament de centres o amb nous instituts escola.

Nou centre específic d’FP al Pallars
En formació professional, el proper curs escolar hi haurà a Catalunya 3 centres que es desglossaran dels instituts on formaven part i ara seran específics d’ensenyaments d’FP, un dels quals als serveis territorials de Lleida: l’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars (la Pobla de Segur i la Torre de Cabdella). Els altres dos són l’Institut de l’Esport de Barcelona, i l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya (Sant Carles de la Ràpita).

L’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars se segrega així de l’Institut La Pobla (la Pobla de Segur) i passa a ser un centre propi. Centrarà la seva oferta formativa en els cicles esportius de les següents modalitats: esports de muntanya i escalada, esports d’hivern, busseig, espeleologia, piragüisme i salvament i socorrisme.

Pel que fa als instituts de nova creació – és a dir, que el curs passat no existien- el curs que ve n’hi haurà 5 de nous a nivell de Catalunya: l’Institut Professional de Turisme Eqüestre del Maresme (Santa Susanna), l’Institut Vilafranca 2 (Vilafranca del Penedès), l’Institut Vapor del Fil (Barcelona), l’Institut Nou Palafrugell (Palafrugell), i l’Institut de Peralada (Peralada). També es crea, fruit d’una fusió entre dues escoles, un nou centre d’educació infantil i primària, l’Escola Voltregà.

Oferta d’ensenyaments postobligatoris
Com a novetat pel que fa als ensenyaments postobligatoris, el Departament d’Educació incrementarà l’oferta de batxillerat als serveis territorials en els següents centres públics: Institut Ribera del Sió (Agramunt), Institut Alcarràs (Alcarràs), Institut Almacelles (Almacelles), Institut Ermengol IV (Bellcaire), Institut Joan Brudieu (la Seu d’Urgell), Institut La Caparrella (Lleida), Institut La Mitjana (Lleida), Institut Maria Rúbies (Lleida), Institut La Serra (Mollerussa) i Institut Joan Solà (Torrefarrera).

En formació professional hi ha com a novetat 6 cicles nous i 7 cicles que amplien la seva oferta. Pel que fa als nous cicles:

Respecte els 7 cicles que amplien la seva oferta, són els següents:

El servei territorial també presenta un nou itinerari formatiu específic (IFE) a l’Institut Joan Brudieu (la Seu d’Urgell) de Manteniment d’instal·lacions esportives; i un programa de formació i inserció (PFI) d’Auxiliar de muntatge i manteniment d’equips informàtics a l’Institut Alfons Costafreda (Tàrrega).

Football news:

Havertz told Bayer that he wanted to leave. Chelsea is ready to pay 70+30 million euros for it
Spartak-Lokomotiv: who will win?
Raphael Leau on the victory over Juve: All the Milan players fought for every ball
Griezmann will remain at Barcelona for the next season
Cristiano on the defeat by Milan: Keep your head up and keep working!
This is the best Milan in years: superkambekom with Juve (3 goals in 5 minutes!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: I am the President, player and coach! If I had been in Milan since the start of the season, we would have taken the scudetto