Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

El síndic recorda el "paper central" del Consell General

Política

Ensenyat aposta per "bastir consensos" en les qüestions rellevants

Discurs del síndic general amb motiu del Dia de Meritxell.

Discurs del síndic general amb motiu del Dia de Meritxell.

Consell General
El síndic general, Carles Ensenyat, s'ha referit enguany durant el seu discurs amb motiu del Dia de Meritxell a la importància que té el Consell General a nivell institucional al país. "El Consell té un paper central en qüestions que definirà. El nostre present i futur i també la vida de les generacions més joves", ha afirmat. En aquest sentit, ha recordat els reptes importants als quals ha de fer front el país, com la sostenibilitat del sistema de pensions de la CASS, la manca d'habitatge, la millora del poder adquisitiu, la preservació del medi natural i de la identitat, la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic o l'encaix a la Unió Europea (UE).

"Hem d'esmerçar els nostres esforços en aconseguir que allò que tractem i debatem, i allò que acordem i aprovem, tingui un impacte directe i positiu en la vida de les persones", ha emfasitzat el síndic general, afegint que cal "debatre a fons però evitar els debats estèrils o excessivament formalistes i centrar-nos en la matèria i en l'essència de les coses".

El tradicional discurs que el síndic general pronuncia davant de les autoritats ha tingut lloc en aquesta ocasió a la sala del Consell General al Santuari de Meritxell, que és la tercera seu parlamentària després del nou edifici i de la Casa de la Vall. Això és així perquè aquest any es commemoren els 150 anys des que el Consell General va proclamar a la mare de Déu de Meritxell patrona de les Valls d'Andorra. Des que es va aprovar la Constitució l'any 1993, només ha tingut lloc una sessió ordinària a Meritxell, el 8 de setembre del 2001.

EN DIRECTE | Tradicional discurs del síndic general amb motiu del Dia de Meritxell.


https://t.co/wq3DYNv7BZ#ConsellGeneral pic.twitter.com/GwFwZiEjL6 — Consell General (@ConsellGeneral) September 8, 2023