Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Els set comuns recuperen la festa a favor del medi ambient

Els tècnics de Medi Ambient d’Andorra la Vella i Encamp mostren el programa.
Els tècnics de Medi Ambient d’Andorra la Vella i Encamp mostren el programa. | ANA/L.G.

Els set comuns recuperen aquest dissabte la Festa del Medi Ambient per commemorar el Dia mundial, que va tenir lloc el passat 5 de juny, i amb la voluntat de conscienciar i fer reflexionar la població al voltant de la cura del medi, el canvi climàtic i la necessitat de reciclar correctament. Així van presentar ahir la iniciativa en una roda de premsa els tècnics de Medi Ambient de les corporacions d’Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i Encamp, Isabel Rogé, Salvador Rispal i Vanessa Carrascosa, respectivament, i el gerent de l’empresa Pirinenca de Servei, l’encarregada de gestionar la recollida selectiva dels comuns, Josep Goméz.

D’aquesta manera, tal com van explicar, la jornada, que porta el lema La vida va néixer a l’aigua, no deixem que mori a la terra, s’iniciarà a les 10.30 hores de dissabte al Prat del Roure i finalitzarà ben entrada la nit, després de la projecció de WALL-E, i comptarà amb tota una sèrie d’activitats per a grans i petits que tocaran i explicaran tots els vessants relacionats amb el medi ambient i com es pot prevenir el canvi climàtic. D’aquesta manera, es desenvoluparan tallers, un musical, jocs gegants amb materials reciclats i, com a novetat, dues sortides a la muntanya. A més, van ressaltar que, de la mateixa manera que es va realitzar durant la primera edició, el 2019, s’organitzarà una paellada popular per a tot el públic.

«Els comuns i les administracions incideixen constantment en totes les accions de sensibilització i educació ambiental, organitzant campanyes conjuntes conscients que només amb la col·laboració de la ciutadania es pot assolir millor la cura del medi ambient i la nostra qualitat de vida, les administracions han de tenir un rol exemplar, però és imprescindible que caminen tots junts», van manifestar. En referència al finançament de l’organització, que s’enfila entorn als 75.000 euros, Gómez va comentar que l’import s’extreu de la quota que mensualment paguen les corporacions a la companyia per la gestió del servei, d’on es guarden un 2% per tal de dur a terme accions de conscienciació, comunicació ambiental i formació.

Rogé també va posar de manifest  que han decidit tirar endavant una nova edició de la Festa del Medi Ambient per l’èxit i la bona afluència de participació en els tallers que va tenir la primera, on es van registrar prop de 600 participants, segons va informar l’ANA.

Pel que fa al Govern, cal recordar que durant tota la setmana ha impulsat un seguit d’activitats sota el lema marcat per les Nacions Unides Una sola Terra, un eslògan carregat de simbolisme perquè va ser el mateix que es va utilitzar en la Conferència d’Estocolm del 1972 i que es recupera 50 anys després. Els actes es donaran per finalitzats amb la celebració conjunta dels comuns demà passat al Prat del Roure.