Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Extradit des del Regne unit un fugitiu recercat per la justícia andorrana

Unes manilles de la Policia d'Andorra
Unes manilles (Policia d’Andorra)

Han extradit des del Regne Unit a Andorra, a través d’Interpol, un fugitiu recercat per la justícia andorrana. El pròfug, un home no resident i de 49 anys d’edat, era recercat a nivell internacional per les autoritats andorranes com a presumpte autor d’un delicte major de lesions, pendent d’un procés judicial. Des d’estaments judicials andorrans, es va emetre una ordre de detenció internacional. Feta la difusió a través d’Interpol Andorra, la Policia anglesa – INTERPOL Manchester – va detectar la seva presència i va procedir a la seva detenció i presentació davant de les autoritats judicials competents britàniques.

Finalment, un tribunal anglès va decidir executar dita extradició, després d’haver exhaurit l’interessat totes les vies de recurs. La cooperació diplomàtica andorrana i anglesa, i la cooperació policial de la policia nacional espanyola i la NCA (National Crime Agency) anglesa, va permetre la coordinació per a materialitzar l’extradició del pròfug des del Regne Unit fins Andorra.   

L’individu va ser traslladat i presentat d’immediat davant el Batlle de guàrdia, que va decretar en seu ingrés en presó fins l’endemà que va prestar declaració davant del Batlle instructor de la causa, decreta el seu processament, i queda ingressat al centre penitenciari