Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Un jutjat ordena desfer la superilla de l'Eixample

Barcelona

La sentència admet les al·legacions de Barcelona Oberta, que es va oposar al pla estrella del govern de Colau

2 min

Superilla al carrer Consell de Cent amb carrer Girona de Barcelona.

BarcelonaUn jutjat de Barcelona ha ordenat que el carrer Consell de Cent torni a la seva estructura original i es desmantelli així l'eix verd, una de les obres clau del govern d'Ada Colau, inaugurat tot just fa uns mesos i que no ha estat exempt de polèmica des del seu primer plantejament. En una sentència coneguda aquest divendres, la titular del contenciós administratiu del número 5 de Barcelona dona per bones les al·legacions presentades per l'entitat Barcelona Oberta (la unió d'eixos comercials turístics), que s'hi han oposat a la gran transformació de l'Eixample. La jutgessa admet que el pla ha suposat una "modificació encoberta del Pla General Metropolità", que forma part d'una estratègia més ampla, un motiu suficient per desmantellar la superilla. Malgrat la contundència, la resolució no és ferma i l'Ajuntament encara podria recórrer-la davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Encara, però, el consistori no ha reaccionat.

En aquest sentit, la magistrada insisteix que els carrers afectats estan catalogats al PGM com a vies locals, que serveixen per donar accés a edificis i ajudar a enllaçar el trànsit rodat amb altres carrers bàsics per a la mobilitat de la ciutat. El problema és que amb la implementació dels grans encreuaments, els xamfrans són places, i, a més, s'ha restringit el pas de vehicles. S'ha convertit un carrer en una "via cívica" sense cap canvi en la bíblia del plantejament urbanístic i, per contra, s'ha fet "materialitzat com un projecte d'obres ordinari".

Mentre l'Ajuntament encara no ha reaccionat a la sentència, sí que ho ha fet Barcelona Oberta, que avisa que les motivacions que ha fet servir la jutgessa per rebutjar la manera de fer la superilla ha de servir com un toc d'atenció en altres plans de reurbanització, com el de la reforma de la Via Laietana, ja que també suposen una gran afectació a la mobilitat de la ciutat. L'entitat, que representa els interessos del sector turístic i comercial, aprofita per retreure el que consideren una falta de voluntat de diàleg i d'autoritarisme de l'equip de Colau, que van imposar els seus postulats evitant el debat i ignorant les crítiques de la societat civil.