Albania

Mickoski nuk do të marrë pjesë në shënimin e Ilindenit në Krushevë

Kryetari i VMRO-DPMNE-së opozitare Hristijan Mickoski konfirmoi se nuk do të marrë pjesë nesër në shënimin e Ilindenit në Meçkin Kamen në Krushevë. Paralajmëroi se tradicionalisht 2 Gushtin do të kalojë në vendin Tashmarunishta, në afërsi të Strugës.

Për konceptin e ri të shënimit të Ilindenit i inicuar nga presidenti Stevo Pendarovski, ai e quajti shënim i improvizuar i festës më të madhe të popullit maqedonas, i cili sipas manifestimit të Krushevës, është edhe festë e bashkëqytetarëve tanë pa dallim të përkatësisë etnike.

Presidenti Stevo Pendarovski e ftoi kryetarin e Kuvendit Talat Xhaferi, kryeministrin Zoran Zaev dhe të gjithë liderët e partive politike të përfaqësuar në Parlamentin e përbashkët ta festojnë Ilindenin – Ditën e Republikës në Krushevë në shënimin qendror. Ideja është se me këtë mënyrë të shënimit do të arrihet bashkim më i madh dhe do të mundësohet shënim i vërtetë i Ilindenit si simbol i bashkimit.

Football news:

We start a new Showsport series with Liverpool: we go to every club of the Premier League and tell everything about the city and traditions
Holand gave Suarez's son an autographed T-shirt for his birthday
The Dubai-based company is ready to buy out Barcelona's debt of 1.5 billion euros. The club can be given a delay of 2 to 12 years
Aguero can make his debut for Barca on October 17 - with Valencia at the Camp Nou
Wirtz's father: Florian wants to play an important role in Bayer for 2 years. What will happen next is unknown
Anelka on PSG: Messi must serve Mbappe. Kilian has been at the club for 5 years, and Leo should respect him
Ronald Koeman: It is difficult for Barca to stay at the level of the top teams, taking into account the changes. We need to be realistic