Albania

Pas testeve klinike, vaksina e Indisë rezulton 81% efektive ndaj COVID-19

Sipas të dhënave të hershme të lëshuara të mërkurën nga Bharat Biotech, Vaksina Covaxin e Indisë ka rezultuar të jetë 81% efektive kundër koronavirusit.

Ndërkohë, në testet klinike të vaksinës morën pjesë 25,800 persona të moshës mes 18 dhe 98 vjeçare dhe të dhënat tregojnë se vaksina gjithashtu mund të luftojë në mënyrë efektive variantin e koronavirusit të parë në Mbretërinë e Bashkuar, sipas një analize nga Instituti Kombëtar i Virologjisë, tha Bharat në një njoftim për shtyp.

“Sot është një moment i rëndësishëm në zbulimin e vaksinave, për shkencën dhe luftën tonë kundër koronavirusit … Covaxin demonstron prirje të lartë të efikasitetit klinik kundër COVID-19 por gjithashtu imunogjenitet të konsiderueshëm ndaj varianteve që dalin me shpejtësi”, tha Dr. Krishna Ella, kryetari dhe administruesi i kompanisë drejtori.

h.b/dita

Football news:

Real Madrid put together a killing center - Modric-Casemiro-Kroos-for just 60 million euros. Even Luka Jovic was worth more
Zidane on 0:0 with Liverpool: We rode the storm and can be proud of our performance
2 Premier League clubs will play in the semi-finals of the Champions League for the 2nd time in 3 seasons
Zinedine Zidane: There are many masters at Real Madrid, but most of all I like the character of the guys
Emre Can: We played against probably the best team in the world. We can be proud of ourselves
Pep broke the curse of the Champions League: he took City to the semi-finals for the first time in five years. Only 4 players remained at the club from the last (and first) time for the club
Jurgen Klopp: Liverpool gave Real Madrid a bad feeling. We played well, but did not score