Albania

Shpiket kompjuteri që lexon mendimet dhe i kthen në imazh

Një kompjuter i ri shumë i avancuar që mund të dekodojë mendimet e njerëzve në kohë reale, është shpikur tashmë, tregojnë studiuesit. Kompjuteri i ri është shpikur së fundmi i cili mund të monitorojë aktivitetin e trurit dhe ta kthejë në imazh atë që përdoruesi po mendon.

Imazhet e gjeneruara nga kompjuteri progresivisht përputheshin me ato të menduara nga pjesëmarrësit, me një saktësi prej 83 përqind.

EEG-të e subjekteve ushqeheshin në një rrjet nervor, një algoritëm i frymëzuarnga truri i vërtetë që më pas nxirrte përfundimin nëse një imazh zbulohej nga truri në përputhje me atë që kërkonin subjektet.

Sipas shkencëtarëve, ky zhvillim do të mund të përdoret duke marrë një kuptim më të mirë se si njerëzit perceptojnë gjërat si dhe për të ndihmuar kreativitetin.

h.b/dita

Football news:

Ex-FIFA inspector Bartfeld on Loko Red Bull's 2nd goal: the Referee made a mistake. There was a direct kick to the legs, went the development of the attack
Vinicius after 2:3 with Shakhtar: real are already focused on winning the Clasico
Coman on the defeat of Atletico: Bayern want to keep winning. We played great
Filimonov about Safonov and Maksimenko in the national team: A question of time
Milner on 1-0 with Ajax: it was important for Liverpool to show a good game after a week of UPS and downs
Lukaku has 4+2 in the last 3 games in the Champions League. He participated in all 6 Inter goals
Miranchuk on the draw with Salzburg: Two goals on the road is a very good indicator