Albania

Tentoi të korruptonte policët me 200 iPad-e, nën akuzë shefi i sigurisë së Apple

Kreu i sigurisë së kompanisë Apple është vënë nën akuzë për dhënie ryshfeti, pasi dyshohet se iu premtoi 200 iPad-e me vlerë 70 mijë dollarë policisë, në këmbim të marrjes në mënyrë të fshehtë të 4 lejeve për armë për rojet e tij.

Sipas Prokurorisë së Kalifornisë, 50 vjeçari Thomas Moyer është akuzuar së bashku me dy oficerët e policisë nga zyra e sherifit të Santa Clara-s, me të cilët pati bisedime për këtë çështje.

Zv.sherifi Rick Sung dhe kapiteni James Janson gjithashtu akuzohen se kanë kërkuar ryshfet për dhënien e këtyre lejeve.

Mbajtja e fshehtë e armëve të zjarrit në Kaliforni pa një leje është e ndaluar dhe autoritetet janë shumë të kujdesshme me lëshimin e tyre.

Prokuroria akuzon dy zyrtarët e policisë se nuk kishin ndërmend që të lëshonin lejet deri sa Moyer ra dakord për të dhuruar Ipad-ët. Por shkëmbimi u ndal në momentin e fundit pasi ata mësuan se zyra e prokurorisë kishte kërkuar një kontroll për të dhënat e lejeve të fundit.

Gjiganti teknologjik Apple bën me dije se ka bërë një hetim për këtë çështje dhe se nuk ka gjetur asnjë shkelje nga ana e shefit të sigurisë.

Football news:

Bruno scored 1 goal from the penalty spot and did not make an assist in 6 matches with the big six teams in the 2020/21 season
Messi can miss from 4 to 12 games due to disqualification, if his kick in the match with Athletic is recognized as aggression
Clattenburg on the referee of the Liverpool - Manchester United match: He should have waited in the Manet episode, but I wouldn't criticize him
I put Messi on the body and he got angry and slapped me in the face. Obvious aggression. Athletic forward about red Leo
Messi can be disqualified for 2 games. The referee did not indicate that the Barca forward showed aggression by hitting the opponent on the head
Pirlo about 0:2 from Inter: The coach should be the first to take the blame. We were too predictable
Solskjaer about 0:0 with Liverpool: We didn't deserve to win. We wanted to come and make a result, given their injuries