Albania

VIDEO/ Gjysmëhëna e Kuqe siriane jep detajet nga operacioni i riatdhesimit të fëmijëve shqiptarë: Me përpjekjet e Ramës dhe mbështetje nga qeveria shqiptare

“Me përpjekjet e qeverisë shqiptare dhe me urdhër të kryeministrit Edi Rama, një i dërguar special nga diplomacia shqiptare u dërgua te kryeministri për Lindjen e Mesme, Gjirin dhe Afrikën, Mark Ghraib, dhe Oficerët e tij, Shefi i Luf timit të Terror izmit dhe ekstremizmit, Glades Nano, Shefi i Operacioneve Speciale, Undert Doda, dhe Kapiten Kamal Hassan, i dërguari nga Gjeneral Majori Abbas Ibrahim, i cili ndihmoi shtetin shqiptar për këtë çështje humanitare”.

Kështu shkruan në facebook organizata Gjysmëhëna e Kuqe Siriane mbi operacionin humanitar të riatdhesimit të katër fëmijëve dhe një gruaje shqiptare nga Siria. Organizata thekson se qeveria shqiptare, nën kujdesin e Kryeministrit Rama, mbështeti gjithashtu misionin duke siguruar ilaçe, ushqim dhe rroba për të riatdhesuarit.

“Delegacioni i përbashkët qëndroi në Qamishli dhe vizitoi kampet e Rouj dhe Hul me ndihmën e autoriteteve dhe Gjysmëhënës së Kuqe Siriane.

Pas negociatave humanitare me të gjitha ekipet, katër fëmijë dhe një grua në nevojë për operacion u evakuuan, me shpejtësinë më të lartë, nga kampi Alhoul në Al-Hasakah për në vendin e tyre Shqipëri.

Gjysmëhëna e Kuqe Siriane, me bekimin e qeverisë siriane, transferoi konsullin e Përgjithshëm Shqiptar Mark Ghraib, delegacionin e tij, nga aeroporti i Damaskut në Qamishli mbrapa dhe me radhë, teksa qeveria shqiptare mbështeste misionin për të siguruar ilaçe, ushqim dhe rroba, dhe gjithashtu dorëzoi delegacionin në kufi”, shkruan më tej Gjysmëhëna e Kuqe.

Football news:

Barcelona Twitter: Thank you for everything, Diego
Real Madrid: Maradona-an icon of millions of fans, one of the greatest in the history of football
Ukraine was awarded a 0:3 defeat in the game with Switzerland. Because of this, the team is relegated from the top division of the League of Nations
Romario: Maradona's Game delighted Argentina and delighted all of us. He was the best I've ever seen
Napoli on Maradona's death: Forever 💙 goodbye, Diego
Zlatan Ibrahimovic: I miss the Swedish national team. Those who are not bored have already finished their career. I'm not there yet
Ramos has no offers from other clubs. Real Madrid is his priority