טיפולי הפריה (IVF): מהזריקות והתרופות ועד הטלפון שמבשר - נקלטת, את בהיריון!

ילדים זה שמחה אבל הדרך לשם רצופה לא אחת בקשיים ובמהמורות: במסגרת המסע שלנו להגשמת חלום ההורות, ואחרי שבדקנו מה הסיכוי להיכנס להיריון בכל גיל, ומתי הזמן לפנות ל-IVF, זה הזמן לבחון את תהליך ההפריה עצמו, שלב אחר שלב, בסיועה של פרופ' עינת שלום-פז, מנהלת היחידה להפריה חוץ גופית במרכז הרפואי הלל יפה.

עוד כתבות בסדרה בדרך להורות:

מי אינו יכול לעבור טיפולי פוריות? נשים מעל גיל 45 (או 53 במקרה של תרומת ביצית), נשים עם בעיות רפואיות שאינן מאפשרות כניסה להיריון כגון אי ספיקת לב קשה או חולות סרטן.

מפגש ראשון ביחידת הפוריות: מה קורה שם? המפגש הראשון ביחידה כולל פתיחת תיק רפואי. בני הזוג נשאלים על ההיסטוריה הרפואית, היסטוריה מיילדותית ופריון, עוברים הערכה כללית ונבדקים לפי הצורך. האישה תעבור בדיקת אולטרסאונד להערכת האגן, הרחם והשחלות. בהתאם לנתונים, נקבעת תוכנית הטיפול.

6 צפייה בגלריה

מהלך טיפולי הפוריות, מגבירים ביוץ (באמצעות מתן הורמונים) ומכינים את הרחם לקליטת היריון

(צילום: Shutterstock)

ביחידה ניתן הסבר מקיף על הליך ההפריה החוץ גופית, על סיכויי הכניסה להיריון ועל האפשרויות השונות בביצוע ההליך, ביחד עם הסבר מפורט על תופעות לוואי או סיבוכים אפשריים. בסוף השיחה, הרופא מחתים את המטופלים על מסמך המאשר את הבנת התהליך והסכמה לביצועו. לרוב, במעמד הפגישה הראשונה תיקבע פגישת ייעוץ עם עובד סוציאלי או פסיכולוג לפני תחילת הטיפול, לשם ליווי ומתן ייעוץ רגשי, לפי הצורך.

מפגש שני ייערך ביום השני לקבלת הווסת, אז האישה תעבור בדיקת אולטרסאונד וגינלי והערכת רופא. ביום זה ייפתח דף טיפולים הנשמר על ידי הצוות הסיעודי. בהתאם להוראת הרופא, יילקחו גם בדיקות דם (לרוב E2 ופרוגסטרון, המעידים על התקדמות תהליך הביוץ). לאחר קבלת התוצאות האלו, יינתנו הוראות לביצוע הזרקה והגעה להמשך מעקב, עד ליום הביוץ.

האם תמיד מתחילים עם זריקות? במהלך טיפולי הפוריות, מגבירים ביוץ (באמצעות מתן הורמונים) ומכינים את הרחם לקליטת היריון. כדי שניתן יהיה לתזמן הזרעה או לתת המלצה על מועד קיום יחסי מין, אפשר להחליט על מתן זריקה להשראת הביוץ.

ההחלטה על ביצוע הזרעה תוך רחמית, מתקבלת לאחר שנלקחו בחשבון איכות הזרע ומספר הטיפולים שבוצעו עד כה. התוכנית הטיפולית, גם בתהליך הזרעה, נקבעת בהתאם להוראת הרופא המטפל. לא בכל תהליך הזרעה ייעשה שימוש במתן זריקות הורמונים למעט, אולי, זריקה לתזמון הביוץ.

אילו זריקות ניתנות? הטיפול ההורמונלי כולל שילוב של מתן הורמונים המכונים גונדוטרופינים. תפקידם של הורמונים אלו הוא לגרות את השחלה לגדל זקיקים, שבתוכם נמצאות הביציות. במקביל, ניתנים חומרים מעכבי ביוץ (GnRH agonist/antagonist) למניעת ביוץ מוקדם. מעכבי ביוץ אלה ניתנים בתחילת המחזור (Decapeptyl או דומה לו) או תוך כדי הגירוי ההורמונלי (Cetrotide או Orgalutrane).

מעקב אחר התקדמות הגירוי ההורמונלי נעשה על ידי בדיקת אולטרסאונד נרתיקי למדידת קוטר הזקיקים ובדיקת דם לרמת הורמון האסטרדיול המופרש מהם. כ-36 שעות לפני שאיבת הביציות, מזריקים הורמון הגורם להבשלת הביציות בזקיקים ומאפשר את שאיבתן מחוץ לזקיק.

סוגי הזריקות והשילוב ביניהן, לרבות אופי הטיפול (פרוטוקול רפואי) נקבעים פרטנית לכל אישה על ידי הרופא המטפל. לצורך קביעת הפרוטוקול המתאים, תמיד יילקחו בחשבון: גיל האישה, משקלה, הפרופיל ההורמונלי שלה, תגובה קודמת לפרוטוקול השראת ביוץ ואיכות הזרע.

איך נראה פרוטוקול טיפולי לדוגמא? ישנן שתי קבוצות של טיפולים נפוצים - טיפולים קצרים וטיפולים ארוכים.

מהי הבשלת ביצית חוץ גופית בתנאי מעבדה? מדובר בטכנולוגיה שפותחה בתחילת שנות האלפיים, ומיועדת לנשים עם ריבוי זקיקים בשחלה. טיפול בנשים אלה מאתגר כיוון שהן נתונות לסיכון של גירוי יתר שחלתי. בשיטה זו, האישה מקבלת טיפול הורמונלי מינימלי ויתרונה בכך ששואבים את הביציות מהשחלה כשהזקיקים קטנים ורמות ההורמונים המופרשים עדיין נמוכים. הביציות יעברו הבשלה במעבדה, יופרו ויוחזרו לרחם לאחר מכן.

מהו מחזור טיפול טבעי? טיפול זה מתאים לנשים עם תגובה שחלתית נמוכה, ולנשים שביצעו מספר רב של טיפולי הפריה ללא הצלחה כלל, ושאינן מגיבות לטיפול ההורמונלי המקובל. שיטה זו מעודדת מעקב אחר זקיק בודד המתפתח באופן טבעי אצל האישה במהלך המחזור החודשי שלה, ללא התערבות הורמונלית כלשהי, ותזמון שאיבה של זקיק אחד על מנת לקבל ביצית אחת. בהמשך מתבצע תהליך הפריה חוץ גופית של שאיבה והחזרה.

כיצד מתבצעות הזריקות? ברגע שניתנת הוראת ההזרקה, האישה מופנית לאחות לקבלת הסבר מפורט על אופן ההזרקה. נשים שמסיבות שונות מעדיפות שלא להזריק בעצמן – יכולות להסתייע באחות היחידה או לפנות לאחות בקהילה לביצוע הזריקות.

מרבית הזריקות הן תת עוריות וניתנות דרך הבטן. אופי הביצוע משתנה בין הזריקות השונות. ישנם מזרקים הבנויים בצורה של עט ומכילים חומר מוכן להזרקה עם מינון הניתן לכוונון. ישנן גם ערכות הזרקה, שלהן מצורפים מזרק ובקבוקון עם תרופה, בצירוף הוראה של הרופא למינונים משתנים. לכל סוג מצורף דף הסבר, אותו ניתן לקבל אצל אחות היחידה וכן קיימים סרטוני יוטיוב מפורטים, בהתאם לתרופה שנרשמה.

6 צפייה בגלריה

מרבית הזריקות הן תת עוריות וניתנות דרך הבטן

(צילום: Shutterstock)

האם מותר לקיים יחסי מין במהלך טיפולי פוריות? בהחלט, מותר לקיים יחסי מין לאורך כל מחזור הטיפול, גם כאשר מבוצעת הזרעה או הפריה חוץ גופית בה הגבר מתבקש לתת זרע. המקרה היחיד שבו נדרשת הימנעות מקיום יחסים הוא רק לפני הבדיקה הראשונית להערכת איכות הזרע – שלושה-ארבעה ימים לפני מתן דגימת זרע. חשוב לציין שגם הימנעות ממושכת מדי, מעל חמישה ימים, אינה מומלצת כיוון שאז אחוז התאים הלא-תקינים בדגימה עולה.

האם יש תרופות שאסור לקחת במהלך טיפולי פוריות או הזרעות? במהלך הטיפולים עצמם ועד להשגת ההיריון לא קיימת מגבלה של נטילת תרופות שגרתיות. חשוב לברר התאמת כל תרופה הנלקחת והשפעתה על התפתחות מומים בעוברים או פגיעה באיכות הביציות או הזרע. כמו כן, תרופות שיש להן השפעה על התהליך או שהן סותרות אותו - אסורות כמובן. מרגע שהושג היריון, המגבלות על תרופות משמעותיות יותר. בכל מקרה יש להיוועץ עם הרופא המטפל על לקיחה או הפסקה של כל תרופה.

האם לאישה בטיפולי פוריות יש מגבלות כלשהן? כעיקרון, אין מגבלה על פעילות ספורטיבית מכל סוג שהוא, למעט בתהליך של הפריה חוץ גופית, ביום השאיבה ובימים העוקבים אחריו, וכן בימים שלאחר החזרת העוברים.

6 צפייה בגלריה

בדיקת היריון נערכת כ-10 ימים עד 12 יום מהחזרת העוברים או מההזרעה לרחם

(ShutterStock)

כל כמה זמן מבצעים בדיקות הורמונליות? במהלך הטיפול מתבצעות בדיקות הורמונליות בכל מספר ימים, תלוי בתוכנית הטיפול, בתגובה לטיפול ובהוראות הרופא המטפל בין בדיקה לבדיקה.

מתי מבצעים בדיקת היריון במהלך טיפולי פוריות? כ-10 ימים עד 12 יום מהחזרת העוברים או מההזרעה לרחם.

כמה זמן נמשך מחזור טיפול? מחזור טיפול נמשך מקבלת הווסת ועד בדיקת ההיריון. השבועיים הראשונים במחזור הטיפול מיועדים לגידול זקיקים והפקת ביציות ובשבועיים שלאחר ההזרעה או החזרת העוברים, מתרחש תהליך ההשרשה ברחם. אורך מחזור טיפול בהפריה חוץ גופית משתנה מאישה לאישה בהתאם לפרוטוקול הטיפול ולתגובה של המטופלת.

6 צפייה בגלריה

בישראל אין הגבלה על מספר מחזורי טיפול עד לשלב שבו לבני הזוג יש שני ילדים. פרופ' עינת פז-שלום

כמה מחזורי טיפול של הפריה חוץ גופית ניתן לערוך? אין הגבלה חד משמעית וגורפת לגבי מספר טיפולי הפריה חוץ גופית לשם השגת היריון ועד ללידה. יחד עם זאת, ישנן מספר הגבלות על הטיפולים:

  • הטיפול ניתן לנשים בגיל הפוריות ועד 45 (במקרה של תרומת ביצית – עד גיל 53).

  • מגיל 39 ניתן לבצע טיפולי IVF כאפשרות ראשונה לטיפולי פוריות.

  • נשים שמלאו להן 42 שנה לא יבצעו יותר משלושה מחזורי טיפול עוקבים שבהם לא הגיעו לשלב החזרת עוברים (לא כולל החזרת עוברים מוקפאים מטיפולים קודמים).

  • על פי חוזר מנכ"ל משרד הבריאות, בכל גיל, לאחר ארבעה מחזורי טיפול ללא החזרת עוברים או לאחר שמונה מחזורי טיפול ללא השגת היריון, ייערך דיון של הצוות המטפל לגבי המשך הטיפול. הגבלה זו אינה מחייבת הפסקת מחזורי טיפול בעתיד.

בכל מקרה, התחלת טיפול והפסקתו נעשות בכפוף להוראות הרופא. ישנן נשים שיידרשו להפסקה ארוכה יותר בין מחזורי הטיפול מסיבות רפואיות.

כמה פעמים אישה יכולה לעבור הפריית מבחנה? בישראל אין הגבלה על מספר מחזורי טיפול עד לשלב שבו לבני הזוג יש שני ילדים. מעבר לשני ילדים, ניתן לקבל אישור לביצוע טיפול דרך ביטוחים משלימים ופרטיים עם השתתפות עצמית.

בהפריה חוץ גופית: מתי מחזירים את העובר לרחם? העובר מוחזר לרחם בין יומיים ועד חמישה ימים מיום שאיבת הביציות ולאחר ביצוע ההפריה בתנאי המעבדה. על מספר העוברים המוחזרים יחליט הרופא ביחד עם בני הזוג, בהתאם לגיל האישה, מספר מחזורי הטיפול שעברה ואיכות העוברים, ובהתבסס על נייר העמדה של האגודה הישראלית לפוריות. מטרת ההקפדה על מספר העוברים המוחזרים היא להימנע ככל הניתן מהריונות מרובי עוברים העלולים לסכן את ההיריון ואת האישה.

איך מתבצעת שאיבת ביציות? שאיבת ביציות היא תהליך של איסוף הביציות מהזקיקים שהתפתחו בשחלות. בפעולה זו מבצעים דיקור של הזקיקים שבשתי השחלות בגישה נרתיקית ובהנחיית אולטרסאונד. הפעולה נעשית תחת הרדמה כללית קלה וקצרה, ללא הרדמה או בהרדמה מקומית. בכל מקרה, פעולה זו מחויבת באשפוז (יומי).

פעולת השאיבה מתבצעת בחדר ניתוח הנמצא ביחידה לאשפוז יום. הנחיות לקראת השאיבה ינתנו כיומיים לפני הפעולה. במהלך הפעולה תתבצע שיחה מקדימה עם רופא מרדים והאישה תחובר לעירוי נוזלים ותחתום על הסכמה לביצוע הפעולה.

שאיבת הזקיקים שבהם נמצאות הביציות מתבצעת בהנחיית מתמר אולטרסאונד וגינלי. מחט המוצמדת למתמר דוקרת דרך הנרתיק את הזקיק בשחלה ושואבת את הנוזל שבתוכו, המכיל את הביצית, אל תוך מבחנה מיוחדת. המבחנה מועברת אל המעבדה הנמצאת בסמוך לחדר הניתוח. לאחר שאיבת הביציות האישה שוהה בחדר התאוששות ובהמשך במחלקת נשים למשך מספר שעות (בהתאם למצבה) ומשתחררת לביתה.

6 צפייה בגלריה

הביציות מופרות על ידי הזרע ומודגרות להמשך גידול והתפתחות בתוך אינקובטור

(צילום: shutterstock)

במעבדה, מבודדים את הביציות מתוך הנוזל הזקיקי והן מועברות לצלוחיות המכילות נוזל תרבית רקמה. בהמשך, הביציות מופרות על ידי זרע בן הזוג (הפריה רגילה או מיקרומניפולציה, בהתאם לאיכות הזרע), ומודגרות להמשך גידול והתפתחות בתוך אינקובטור מיוחד שבו שוררים תנאי סביבה דומים לאלה שבגוף.

ההנחיות ליום שאיבת הביציות

  • על האישה להיות בצום מלא של שמונה שעות (להימנע מאכילה, שתייה, עישון ולעיסת גומי לעיסה), ולהגיע ללא תכשיטים, איפור ולק.

  • יש לוודא שמועד הזרקת התרופות לגרימת ביוץ (אוביטרל, פרגניל או במקרים מסוימים דקפפטיל) מתבצע בהקפדה על לוחות זמנים, כ-36 שעות לפני מועד השאיבה המיועד.

  • ביום שאיבת הביציות הגבר מתבקש למסור דגימת זרע לתוך כלי סטרילי. אם ידוע לבעל על קושי במתן הדגימה בבית החולים, הוא יביא את הדגימה מביתו על פי הנחיות מראש ובתיאום עם רופא או אחות היחידה.

הנחיות לאחר שאיבת הביציות

  • מומלצת מנוחה מלאה ושתייה מרובה. לפחות שני ליטרים של נוזלים (עדיף מים).

  • לנשים העוברות שאיבה בהרדמה כללית, אסורה נהיגה ביום הטיפול.

  • אם מופיעים כאבי בטן עזים, חולשה ניכרת או חום – יש לפנות מיד למיון נשים.

  • למחרת יום השאיבה, יש להתחיל ליטול את התרופות על פי הנחיות רופא היחידה, כפי שהן מפורטות במכתב השחרור.

  • יום לאחר השאיבה יש לקבל מהיחידה פרטים על מספר ההפריות ומועד ההחזרה.

6 צפייה בגלריה

העובר מוחזר לרחם בין יומיים ועד חמישה ימים מיום שאיבת הביציות

(צילום: Shutterstock)

כיצד מתבצעת החזרת העוברים? הביציות המופרות מוחזרות לרחם האישה אחרי יומיים עד חמישה ימים ימים שאיבת הביציות. כדי שההחזרה תהיה מדויקת לחלל הרחם, תהליך ההחזרה נעשה בהנחיית אולטרסאונד של דופן הבטן. לפני ההחזרה מתבקשת האישה לשתות שלוש עד ארבע כוסות מים ולהמתין עד לתחושה של שלפוחית שתן מלאה, דבר שיאפשר תמונה ברורה יותר של חלל הרחם.

לאחר החזרת העוברים, יש להמשיך בטיפול ההורמונלי התומך (הכולל גם תכשירי פרוגסטרון עם או בלי אסטרוגן) שמטרתם לתמוך בהשרשת העוברים ברחם. אם לאחר ההחזרה מופיעים כאבי בטן חזקים, דמם לידני, חום, תפיחות הבטן או קושי בנשימה, יש לפנות למיון נשים או להיוועץ עם רופא היחידה.

מה קורה אחרי החזרת העוברים? כ-12-10 יום לאחר ההחזרה תזומן האישה לבדיקת דם להיריון. במידה שהושג היריון, יהיה עליה להמשיך בטיפול ההורמונלי התומך. היא תוזמן לבדיקת דם חוזרת ובהמשך לאולטרסאונד, על מנת לוודא התפתחות היריון תקינה. מעקב ההיריון ביחידה מסתיים בשבוע השמיני, ולאחר שבוע זה מופנית האישה להמשך מעקב היריון.

הופעת רגישות לתכשירים ההורמונליים: נדירה, אך בכל מקרה של תופעה חריגה יש לדווח מוקדם ככל האפשר לרופא המטפל.

תסמונת גירוי-יתר שחלתי: סיבוך של טיפולי השראת ביוץ, המתאפיין בהגדלה ניכרת של השחלות והתפתחות ציסטות שחלתיות, ומעבר נוזלים והצטברותם בחלל הבטן ובריאות. מצב זה יביא לתחושה של נפיחות בבטן, ולעיתים אי נוחות בבטן תחתונה. מצב זה נדיר בנשים עם רזרבה שחלתית נמוכה, נשים מבוגרות או נשים שעוברות טיפולי פריון במינונים הורמונליים נמוכים.

התופעות חולפות, בדרך כלל, תוך מנוחה ושתייה מרובה. לגירוי יתר שחלתי ישנם שלושה מצבים – קל, בינוני וקשה.

  • גירוי יתר קל - יופיע בשכיחות של בין 10 ל-25 אחוז למחזור טיפול.

  • גירוי יתר בינוני - יופיע בשכיחות של 2-3 אחוזים למחזור טיפול.

  • גירוי יתר קשה - יופיע בשכיחות של 0.1 עד 1 אחוז למחזור טיפול.

  • גירוי יתר בינוני וקשה - נדיר יותר ויכלול תופעות נוספות כגון בחילות, שלשולים והקאות, וכן הצטברות נוזל בחלל הבטן, בית החזה והלב שתצריך לעיתים דיקורי בטן חוזרים לשם ניקוז. במקרים הקשים יכולה להיווצר יציאת נוזלים לחללים שונים בבטן, יצירת תסחיפים וסיבוכים נדירים כגון אי ספיקת לב, אי ספיקת כליות ואחרים. אי טיפול במצב כזה עלול להביא לתוצאות קשות ביותר ואף למוות. שכיחות של גירוי יתר שחלתי קשה עלולה להביא להפסקת הטיפול.

הטיפול בתסמונת גירוי יתר שחלתי הינו טיפול שמרני ומטרתו למנוע את הסיבוכים הקשים של התסמונת ולקצר את משכה. לשם כך נדרש מעקב צמוד, לרוב על בסיס אמבולטורי. הטיפול כולל מנוחה, שתייה מרובה, משככי כאבים ומעקב אחר סימנים היכולים להעיד על החמרה או הידרדרות.

במקרה כזה גם רצוי להימנע מקיום יחסי מין (העלולים להעלות את הסיכון לתסביב או לקרע של השחלות). תסמונת קלה עד בינונית לרוב תחלוף מעצמה, במקרה של החמרה לדרגה קשה או מסכנת חיים, יש מקום להמשך טיפול במסגרת אשפוז.

החשיבות בבחירת טיפול נכון היא מניעה של תסמונת גירוי היתר. בחירת פרוטוקול טיפול מתאים ומינון הורמונלי נכון לכל אישה, החלטה באיזה הורמון להשרות ביוץ ומתי נכון לבטל או לדחות את החזרת העוברים.

ריבוי עוברים: שיעור ריבוי העוברים בטיפולים הורמונליים עומד על כ-20% ותלוי בסוג הטיפול. כדי להימנע מריבוי עוברים קיימות המלצות למספר העוברים המקסימלי להחזרה ולא ניתן להחזיר מעבר למספר המומלץ. לפני כל החזרה תתנהל שיחה בנידון עם הרופא המטפל. במקרים שסבהם הושג היריון עם ריבוי עוברים (שלושה ומעלה) יומלץ על דילול עוברים, זאת בשל הסיכונים הכרוכים בהריון מרובה עוברים - בעיקר לידה מוקדמת ופגות קיצונית.

הפלות והריונות חוץ-רחמיים: בהריונות המושגים לאחר השראת ביוץ ישנה עלייה מסוימת בשכיחות הפלות והריונות חוץ-רחמיים.

תסביב, קרע או דימום מהשחלה: מדובר בסיבוכים נדירים יחסית אך כאלו שיתכן ותידרש עבורם התערבות כירורגית. לעיתים נדירות, יש צורך בכריתת השחלות.

סרטן השחלות: עד כה לא הוכח קשר סיבתי בין השראת ביוץ לבין סרטן השחלות. ידוע כי היריון הוא מגן טוב מפני התפתחות גידולי שחלה ממאירים בעוד מצבי אי-פוריות למיניהם יכולים להיות גורם אפשרי להתפתחות ממאירויות שונות.

לידת תינוק בעל מום: בטיפולים הורמונליים תיתכן לידה של מצב בריאותי או קוגניטיבי בלתי תקין. שיעור סיבוכים אלו, בדרך כלל, אינו עולה על תדירות הופעתם בהיריון טבעי והינו בעל הקשרים גנטיים.

ייעוץ רפואי : פרופ' עינת שלום-פז, מנהלת היחידה להפריה חוץ גופית, המרכז הרפואי הלל יפה


Football news:

<!DOCTYPE html>
Kane on Tuchel: A wonderful man, full of ideas. Thomas in person says what he thinks
Zarema about Kuziaev's 350,000 euros a year in Le Havre: Translate it into rubles - it's not that little. It is commendable that he left
Aleksandr Mostovoy on Wendel: Two months of walking around in the middle of nowhere and then coming back and dragging the team - that's top level
Sheffield United have bought Euro U21 champion Archer from Aston Villa for £18.5million
Alexander Medvedev on SKA: Without Gazprom, there would be no Zenit titles. There is a winning wave in the city. The next victory in the Gagarin Cup will be in the spring
Smolnikov ended his career at the age of 35. He became the Russian champion three times with Zenit

3:16 At least 16 killed, dozens injured in mass shooting in Maine
2:46 French soccer league suspends player for sharing antisemitic social media post
1:59 Biden and PM discuss freeing hostages held by Hamas, letting foreigners out of Gaza
1:35 ‘Glory to our martyrs’ protected onto building at George Washington University
1:35 ‘Glory to our martyrs’ projected onto building at George Washington University
1:11 Ministry issues ‘protocol for treatment’ of freed captives after press event slammed
0:51 Biden: There’s no going back to pre-war status quo, there must be vision of 2 states
23:23 Cooper Union Jewish students attacked by pro-Palestinian student group
23:23 WATCH: Cooper Union Jewish students attacked by pro-Palestinian student group
22:14 Settlers rampage through Palestinian olive grove, harass activists in West Bank
22:12 Nineteen days since the massacre, Israel has achieved nothing. It’s time to go in
22:10 Israeli and Jewish-owned restaurants in the US are raising money for Hamas victims
22:09 The war with Hamas could threaten Israel’s imports
21:27 6 lightly hurt following rocket barrage from Gaza toward central, southern Israel
21:27 6 lightly hurt in rocket barrage from Gaza toward central, southern Israel
21:15 Irish Wix employee fired for inflammatory posts about Israel-Hamas war
20:51 UN chief doubles down on Hamas remarks, decries ‘misrepresentations’
20:50 Israeli Opera soloists sing ‘Bring Him Home,’ for Gaza captives
20:09 Netanyahu: Following war, everyone will have to answer for failures, ‘including me’
20:09 Netanyahu: After the war, everyone will have to answer for failures, ‘including me’
20:05 Ending weeks of gridlock, Republicans elect Trump ally Mike Johnson as House speaker
19:17 Israel said to delay Gaza invasion to allow US to bolster air defenses in region
19:09 500 Hamas, PIJ terrorists trained for October 7 attack in Iran last month – report
19:04 Danny Vovk, 45: ZAKA diver fended off 20 terrorists before death
18:57 Palestinian arrested in Brussels for talk about planning a suicide bombing
18:50 Noam Slotki, 31, Yishay Slotki, 24: Brothers fought and died together
18:46 Barkat slams Treasury, presents rival emergency aid plan for war-affected businesses
18:41 Sgt. Yarin Peled, 20: Medic who scrawled last request facing death
18:39 Serving up love: Israelis see war as catalyst to matchmake
18:35 Ben Mizrachi, 22: Former IDF medic killed while helping others
17:52 Senate panel okays Biden’s pick for Israel envoy, with final vote likely next week
17:37 NYPD data shows spike in antisemitic attacks during Israel-Hamas war
17:28 Germany seeks to bar antisemites from gaining citizenship amid spike in incidents
17:25 4 עקרונות מפתח לחינוך בעת מלחמה
16:59 Arab Israeli actress freed to house arrest amid alleged Hamas support
15:18 משרד הבריאות: חטופים שישוחררו יטופלו במתחם נפרד בבית החולים
15:18 חטופים שישוחררו יטופלו במתחם נפרד: "לתעד עדויות לפשעי מלחמה"
15:18 מתחם נפרד לטיפול בחטופים הבאים שישוחררו: "לתעד פשעי מלחמה"
15:08 Jordan queen skeptical Israeli children were beheaded by Hamas during onslaught
15:05 Hostage negotiators say pilloried Israeli envoy a nonfactor in talks
14:49 Former Trump lawyer Michael Cohen resumes testimony in business fraud lawsuit
14:48 Rights group reports over 100 assaults by settlers on Palestinians since war’s start
13:36 בגלל מחסור במאבטחים: בתי החולים הונחו לגבש כיתות כוננות
13:05 "הקליעים חוררו את הציורים": האמנית זיוה ילין הצילה את עבודותיה מקיבוץ בארי
12:55 "החזרה לשגרה של הילדים האלה היא המשימה הגדולה שלנו כמבוגרים"
12:24 יהיה בסדר? סמוטריץ', תקשיב לרופאים | טור
10:37 השר עמיחי אליהו: "לסגור את התאגיד, הוא מחליש את הרוח"
8:14 מאמר בכתב עת רפואי: "ישראל תקפה את בית החולים בעזה, הכיבוש אשם"
10:18 בואו נדבר על ביטחון: האם ללמוד בבית ספר או בזום?
8:52 אנשי החינוך, אתם המנהיגים האמיתיים שלנו
11:35 Gaza group threatens renewal of border clashes, blaming ‘desecration’ of Temple Mount
11:21 Daily Briefing Oct. 1: How ‘Jewish space missiles’ will soon protect Germany’s skies
10:25 This artist sees romantic realism at the beach, in a hammock and on the street
10:25 Artist sees romantic realism at the beach, in a hammock and on the street
10:15 Dingy carrying foreign nationals’ ID papers, but no people, washes up in Netanya
9:43 סרטן שד בישראל: פחות נשים מאובחנות, יותר נשים מאובחנות בשלב מוקדם
8:53 אישה אושפזה במצב קשה ברמב"ם עקב שתיית אלכוהול מזויף
8:37 Suicide bomber detonates device in Turkish capital, wounding 2 police officers
8:33 Pro-Russia former premier leads leftist party to victory in Slovakia elections
8:15 After 75 years, IDF identifies remains of soldier killed in War of Independence
7:58 After shots fired, kibbutz residents enter nearby Palestinian village
7:32 גילי ניצלה ממפרצת נדירה, המנתח: "כזה דבר לא ראיתי מעולם"
7:24 Explosion heard in Turkish capital, media report
5:59 Palestinian-Italian student, held by Israel for a month, faces court hearing
5:00 מה הקשר בין אהוד אולמרט לרוברט דה נירו?
4:05 כל מה שרצית לדעת על הנקה: התנוחה, התדירות והקשיים | המדריך המלא
3:56 כוננות שפעת: עלייה באשפוזי ילדים בחצי הכדור הדרומי
3:49 Yom Kippur War a needed ‘slap in the face,’ says vet who helped reverse battle’s tide
2:59 NJ megamall to offer gender-segregated swimming on Sukkot for Orthodox clientele
2:11 Is Poland’s government shooting itself in the foot with its cooling stance on Ukraine?
1:29 Threat of shutdown ends as Congress passes temporary funding plan, sends it to Biden
1:18 Jimmy Carter admirers across generations celebrate former president’s 99th birthday
0:58 IDF reportedly strikes Iranian weapons shipment near Damascus
0:13 Haredi MK: Yom Kippur scuffles prove anti-gov’t protesters waging ‘religious war’
22:34 90% of ethnic Armenians flee Karabakh enclave overrun by Azerbaijan army
22:13 Democrat pulls fire alarm in House building amid vote on bill to prevent shutdown
21:35 Last-gasp House drama moves US away from government shutdown
21:20 Dozens arrested in Iran in demonstration commemorating ‘Bloody Friday’ anniversary
20:45 Five dead, five hurt in Illinois collision that leaked toxic substance
20:32 Eritrean man stabbed to death in Netanya, in latest brawl between migrants
20:29 Female prison guards, officials to be questioned over alleged sex scandal
19:32 New York City begins to dry out after record rainfall, intense flooding
19:31 ‘You won’t divide us’: Protesters against overhaul rally for a 39th weekend
18:59 Azerbaijan says serviceman killed by sniper, Armenia denies incident
18:43 Head of think tank behind overhaul push says it was rushed, poorly prepared
18:24 Arab man shot and killed in north, community’s 11th murder this week
16:08 Man stabbed to death in Jerusalem in apparent criminal incident
16:05 Women of the Senate remember Dianne Feinstein as tireless fighter, true friend
15:46 Chicago Sukkot festival reflects on complex history between city’s Blacks and Jews
14:07 Netanyahus set to vacation again at Golan Heights hotel, despite local opposition
13:54 A New York exhibit explores the etrog’s journey around the Jewish world
13:54 Thick-skinned world traveler: NYC exhibit explores the life and times of the etrog
11:04 Musk wades into German political debate over migrant ‘invasion’
10:17 יותר מ-100 אלף איש ברחו לארמניה: "האזרים ישחטו את כולם"
10:15 Thousands expected at 39th week of anti-overhaul demonstrations
10:15 Tens of thousands expected at 39th week of anti-overhaul demonstrations
9:33 Putin marks anniversary of annexation of Ukrainian regions as drones attack
8:41 Jerusalem Latin Patriarch among 21 new cardinals anointed by Pope
6:42 US on brink on government shutdown, funding chaos
5:37 US pro-Palestinian group lauds Second Intifada that ‘renewed flame of resistance’