Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

19 mrtvih u napadu na školu Kurana u Afganistanu

Deseci eksplozija i napada na civile dogodili su se nakon povratka talibana na vlast u kolovozu 2021., a odgovornost za većinu njih preuzeo je tamošnji ogranak skupine Islamske države (IS). Pokrajinski čelnik potvrdio je da se eksplozija danas dogodila u medresi Al Džihad, ali nije otkrio broj žrtava.

"Žrtve su djeca i obični ljudi"

Liječnik u Aybaku, upravnom središtu pokrajine Samangana, dvjestotinjak km sjeverno od Kabula, rekao je, ne želeći otkriti identitet, da je najmanje 19 ljudi poginulo, a 24 je ranjeno, dodajući da su žrtve "djeca i obični ljudi". Talibani, koji nerijetko umanjuju broj žrtava, rekli su da je 10 učenika izgubilo život i da su "mnogi" ranjeni.

"Naši istražitelji i sigurnosne snage rade na brzoj identifikaciji počinitelja neoprostivog zločina i na njihovu kažnjavanju", objavio je na Twitteru Abdul Nafay Takor, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Sjedinjene Države koje su se lani povukle iz Afganistana, "osudile su ovaj bezumni napad na nedužne civile". "Sva afganistanska djeca imaju pravo ići u školu bez straha", poručio je putem Twittera posebni američki izaslanik za Afganistan Tom West.

(Vijesti.ba / Index.hr)