Bosnia and Herzegovina

Baka sa viklerima u kosi prekinula ustaški performans

ZAGREB - Jedna baka sa viklerima u kosi, kako navode hrvatski portali, prekinula je predizborni skup desničarskih stranaka u Dugom Selu, koji su sa ustaškom ikonografijom promovisali svoju politiku.

Nezavisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove okupili su se na skupu na kojem su građanima predstavljali svoju političku platformu pod nazivom "Desna liga".

Prema izjavama nekih svjedoka koji su bili na skupu, gospođa je bila toliko ljuta da je počupala kablove razglasa, a navodno je vikala okupljenim političarima da su ustaše i pokušala da skine zastavu HOS-a.

Prema objašnjenjima na društvenim mrežama, ona je izašla iz svoje kuće, revoltirana glasnim okupljanjem desničara pred zgradom.

Neki očevici tvrde da je policija spriječila stariju gospođu da, nakon što je počupala kablove mikrofona, otme i zastavu.

U policiji su potvrdili da je jedna sedamdesetčetvorogodišnjakinja zaista omela politički skup zbog čega je prijavljena za remećenje javnog reda i mira.

Oni tvrde da je gospođi najviše smetala buka.

Baka je na "Tviteru" i "Fejsbuku" dobila niz poklonika koji je nazivaju herojem, dok joj drugi zamjeraju na ponašanju i zovu je skojevkom.

Predsjednik jedne od stranaka učesnica ovog prekinutog skupa, liste "Nezavisni za Hrvatsku", jeste Bruna Esih, poznati zagovornik ustaške Nezavisne Države Hrvatske.

Football news:

Giroud has scored 6 goals in his last 10 Premier League games – the same number as in 51 games before
Liverpool leads its graduates through life. You'll Never Walk Alone in action
Ararat-Armenia won the Armenian championship for the second season in a row
Barcelona is ready to let Umtiti go. Lazio, Napoli, Roma and Torino are Interested in him
Dembele returned to training on the basis of Barcelona. He hasn't played since November
Milan will buy out Kjaer for 3.5 million euros
22 thousand tests before each match – so Union wants to return a full stadium. One game will cost more than a million euros