Bosnia and Herzegovina

Bartomeu nije podnio ostavku, neočekivan zahtjev poslao Vladi Katalonije

Iako se to ranije danas najavljivalo, predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu odlučio je da ipak ne podnese ostavku prije isteka mandata, uprkos tome što se nalazi pod pritiskom loših rezultata, rata sa Lionelom Messijem, ali i inicijative “sociosa.”

Bartomeu je najavio da će ostati da sačeka ishod glasanja o povjerenju njemu i upravnom odboru. Ono je zakazano za 1. i 2. novembar, a izvjesno je da bi posle toga Bartomeu morao da ode sa mjesta predsjednika.

Španski mediji pisali su i da se 57-godišnjak čak obratio katalonskoj Vladi sa zahtjevom da oni zbog pandemije korona virusa odgode referendum o nepovjerenju zbog pandemije korona virusa.

Ukoliko ne uspije da odloži glasanje, Bartomeu bi mogao već u ponedeljak da ode iz kluba, prenosi Sport Klub.

Zvanično, Bartomeuov mandat traje do marta sljedeće godine, kada bi trebalo da se održe izbori. Međutim, stvari su posebno eskalirale u posljednjih godinu dana, pošto su on i Eric Abidal ušli u otvoren sukob sa igračima po mnogim pitanjima, između ostalog i oko smanjenja plata, a tu je bila i epska kriza kada je Lionel Messi najavio da želi da ode.

On je ostao, a da li će Bartomeu ostati to zavisi od toga da li će prvo preživjeti glasanje o povjerenju početkom novembra, a ako mu to pođe za rukom, drugi test imat će u martu kada su na programu redovni izbori.

(Vijesti.ba / SC)

Football news:

Ramos and Benzema out of Real Madrid's bid for the Champions League match with Inter
Griezmann on Messi: I admire Leo, and he knows it. We have a great relationship
Rooney on the possibility of a move to Barca in the 2010/11 season: Thinking about it. Could fit in perfectly
Hooray, in England they will let the audience into the stands again! While up to 4 thousand and not everywhere, but the clubs are happy 😊
Solskjaer about the match with Istanbul: these are the Champions of Turkey, it will be difficult
Gasperini on the nomination for the best coach of the year award: If we beat Liverpool, maybe I'll get a few votes
Julian Nagelsmann: Leipzig want to give PSG that final feeling they are talking about