Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

BIO JE NEKADA NAJBOLJI VATERPOLISTA NA SVIJETU, A SADA JE ZABORAVIO NA FAIR PLAY: Gradonačelnik Beograda izvrijeđao novinara portala Nova.rs

Novinar portala Nova.rs pokušao je da postavi pitanje gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću tokom današnje sjednice Skupštine grada. Odgovor nije dobio, ali jeste uvredu.

  • Regija

  • Prije 18 min  Prije 12 min

  • 0

U toku je sjednica Skupštine grada Beograda. U sali je više nego uzavrelo, a jedna od glavnih tema jeste to što se na dnevnom redu našla smjena pojedinih direktora javnih preduzeća i ustanova i postavljanje novih.

I to tako da se o tome donosi odluka po skraćenom postupku.

Nova.rs je uoči današnje sjednice pisala o tome da je gradonačelnik Aleksandar Šapić tražio da se ova tačka nađe na dnevnom redu i po prvobitnim planovima trebalo je da bude smijenjeno 14 rukovodilaca.

U međuvremenu je taj broj smanjen.

Zbog ove namjere, Šapić je došao u sukob sa odlazećom premijerkom Srbije Anom Brnabić, koja je na čelu GO SNS-a.

Brnabićka je ovim povodom sazvala hitan sastanak s novim gradonačelnikom Beograda i tom prilikom mu je rekla da ne može da smjenjuje direktore kako mu se prohtije, a bez dozvole SNS-a, te da među njima ima „zaslužnih članova SNS-a“.

Po ovom pitanju zamjerke je danas imala i opozicija, koj traži da se o ovome glasa u redovnom, a ne skraćenom postupku.

Novinar portala Nova.rs pokušao je tokom pauze na današnjoj sjednici upitati Šapića koji su razlozi za smjenu rukovodilaca u pojedinim preduzećima, međutim, odgovor nije dobio, već samo epitet "lažovi".

Iako se ova informacija, kao i mnoge prethodne u kojima se spominjalo ime gradonačelnika Beograda, ispostavila kao tačna.

Razgovor je tekao ovako: 

Nova.rs: "Gospodine Šapiću, dobar dan, mogu li samo da vas pitam u vezi..."

Šapić: "Za vas ne dajem izjave".

Nova.rs: "Zašto?"

Šapić: "Dajem kad imaju i druge kamere, zato što ste lažovi, pa da ne biste montirali... Kad ima svedoka, onda ću posle dati izjavu".

Nova.rs: "Ali morate da date izjavu i za nas gospodine Šapiću".

Šapić: "Posle, posle, kad budem za sve davao onda možete i vi..."

I tu je završen njihov pokušaj, kao i svaki prethodni, da od gradonačelnika dobiju izjavu.

(Nova.rs)