Bosnia and Herzegovina

Broj umrlih u Italiji 2020. najviši od Drugog svjetskog rata

Italija je 2020. registrirala više umrlih nego bilo koje druge godine od Drugog svjetskog rata, po podacima koji sugeriraju da je Covid-19 prouzročio tisuće umrlih više nego što mu se službeno pripisuje.

U Italiji je prošle godine umrlo ukupno 746.146 ljudi, po podacima ureda za statistiku ISTAT, što je 100.525 ili 15,6 posto više od prosjeka u razdoblju od 2015. do 2019., javlja HRT. 

Od 21. veljače 2020., kada je počela pandemija, do kraja godine, "višak umrlih" je i veći i iznosi 108.178, što je 21 posto više nego zadnjih pet godina.

Talijanski zdravstveni institut službeno je pripisao 75.891 smrtnih slučajeva prošle godine novom koronavirusu, oko 70 posto tog viška umrlih.

U Italiji je od Covida-19 do sada službeno umrlo 98.974 ljudi. Službeno, Covid-19 odgovoran je za 10 posto smrtnih slučajeva u Italiji prošle godine od 21. veljače, s izraženim regionalnim razlikama. To je bio uzrok 14,5 posto smrtnih slučajeva u sjevernim regijama gdje je pandemija prvo počela. U središnjim područjima odgovoran je za 7 posto smrtnih slučajeva, a u južnim za 5 posto.

Od 100.525 viška umrlih prošle godine, 76 posto bili su ljudi stariji od 80, a 20 posto u dobi od 65 do 79 godina, navodi ISTAT.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

In 1936, the City was supposed to come to the USSR. The tour was approved by Stalin, but the organizer was shot
Petrzhela on Kudela's disqualification: A disaster! Black is black, and white is white. How else to say it?
Neymar was named the best player of the week in the Champions League
Fans turned to Agnelli with criticism of the reform of the Champions League: You will only increase the gap between the rich and the rest in the expectation that fans will sacrifice time and money
If you put a judge, Hitler and Napoleon, and give me two bullets, I would put both of them in the judge. The coach of the student league conquered the English-language Internet
Real Madrid expects Ramos to leave. The club thinks it has a better offer (Cadena SER)
Owen Hargreaves: Cavani as an insurance policy for Manchester United. He needs to be kept, he is a great scorer