Bosnia and Herzegovina

Četiri prijateljice otišle na ručak, jedna ih sve zarazila, među njima i trudnica

BiH iz dana u dan niže rekorde po broju zaraženih i umrlih od COVID-19. Prema riječima člana Kriznog stožera Sarajevske županije Kemala Beganovića, rekordi padaju, ne samo u BiH, nego u cijeloj regiji i Europi.

- Bilo je očekivano da će se epidemiološka situacija pogoršati dolaskom jeseni, ali da ćemo imati ovakve brojke, nismo se nadali. Ne možemo reći da je rezultat toga više testiranja. Treba gledati postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranih i on je izuzetno visok u odnosu na ranije mjesece. Imamo situaciju da je sada od ukupnog broja testiranih, njih 40 posto pozitivnih na COVID-19. Prije je ta brojka iznosila najviše 15 posto – kaže Beganović, piše Faktor. 

Dodaje kako je nepoštivanje mjera pravi razlog što imamo ovakve brojke.

- Evo vam samo jedan primjer. Četiri prijateljice otišle su na ručak u jedan ugostiteljski objekt u okolici Sarajeva. Pri susretu izgrlile su se i izljubile. Jedna od njih je bila pozitivna na COVID-19, a da to nije znala. No, nakon ručka sve četiri su, od kojih je jedna trudnica, zaražene. Tko je kriv za to, Krizni stožer, epidemiolog, infektolog? Naravno, većina građana poštuje mjere, ali svi ispaštamo zbog manjine koja je neodgovorna – rekao je Beganović.

Na pitanje, možemo li u narednim danima očekivati uvođenje dodatnih mjera, odgovara da trenutno ništa nije na stolu, ali da se nikada ne zna.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Carvajal will miss 4 matches of Real Madrid and plans to return to the Derby with Atletico
Messi always went a lot without the ball. Best of all, this problem was solved Guardiola
Trent on the Premier League calendar: something Needs to change. We do not have time to recover, it leads to injuries
Emir Kusturica: Ronaldo is an ideal, he earned a lot of money, but where is his personality? What can he tell you? Nothing
Maradona is the best dribbler with a phenomenal number of goals and assists. But is it true that he won Serie A alone?
Italian championship. Juventus will play Benevento, Atalanta Miranchuk against Verona, Inter away to Sassuolo
Ex-Manchester United defender Valencia moved to Mexico's Queretaro