Bosnia and Herzegovina

Crnogorci donijeli koronovairus s utakmice Beogradu

Šef kliničkog centra Jevto Eraković rekao je da vlast sada treba ispitati koliko je ljudi preko Bosne i Hercegovine otišlo i vratilo se u Crnu Goru iz Srbije i utvrditi njihovo kretanje i kontakte.

"Svako od njih, da je regularno došao u Crnu Goru morao bi biti u karanteni ili samoizolaciji", rekao je Eraković za javnu televiziju.

Podsjetio je da Crna Gora nije otvorila granicu sa Srbijom zbog visoke stope zaraze toj zemlji i istaknuo da je prelivanje oboljelih lako i lagano.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 10. lipnja utakmicu pred 25 tisuća gledatelja, u vrijeme kada se većina europskih sportskih natjecanja održava bez publike ili uz ograničen broj gledalaca.

U Crnoj Gori je trenutno devetero oboljelih od covida-19. Nakon što 42 dana uzastopce nije bilježila nove slučajeve, 14. lipnja registrirala je prvi, dva dana kasnije drugi, a jučer još sedam slučajeva.

Ta je država na jugoistoku Europe 1. lipnja otvorila granice za 130 zemalja u kojima je broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 tisuća stanovnika, no ne i sa susjednom Srbijom što je izazvalo oštre kritike Beograda, prenosi Hina.

Početkom lipnja crnogorska vlada proglasila je kraj epidemije nakon što 28 dana zaredom, odnosno dva inkubacijska razdoblja nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

(Vijesti.ba / FENA)

Football news:

Setien on Messi's rest: Of course, he needs it. But the score in the match against Valladolid was too slippery
Immobile – the fans of Lazio: Some people seem to have too short a memory. Leave my family alone
Holand was kicked out of a nightclub in Norway
Zinedine Zidane: real is real. The most important club in history
Nuremberg miraculously remained in the second Bundesliga. We scored in the joints on the 96th, both teams sobbed
Griezmann will miss Barca's last two games in La Liga. He was out for at least three weeks
Inter midfielder Brozovich was stripped of his driver's license. He was driving a Rolls-Royce under the influence of alcohol