Bosnia and Herzegovina

DAČIĆ SE OBRUŠIO NA BORISA MILOŠEVIĆA ZBOG 'OLUJE': 'Šta su Srbi tamo slavili i šta su dobili, i šta će...'

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocijenio je da je odluka predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića da ode na obilježavanje godišnjice Oluje bila pogrešna i da njegovo prisustvo u Kninu nije bilo potrebno srpskom, već hrvatskom narodu.

Dačić je ponovio raniji stav da o pitanjima koja se tiču srpskog naroda u cjelini treba promisliti i da se važne odluke poput odlaska u Knin ne donose na takav način da je, kako kaže, riječ o privatnim stavovima pojedinca ili nekih stranaka.

“Šta su Srbi tamo slavili i šta su dobili, i šta će dobiti. Da li su Hrvati izmjenili svoj vokabular i rekli da je to bilo etničko čišćenje? Nisu niti će reći”, rekao je Dačić sinoć u emisiji “Oko” na RTS, prenosi Nova.rs.

Ocijenio je da je odlazak Miloševića na proslavu “Oluje” pokušaj rušenja srpskog jedinstva navodeći da Srbi u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i većinski broj Srba u Hrvatskoj misle drugačije i da zato ta odluka nije smela da se donese na takav način.

Dačić je na argumente u javnosti da je odluka o odlasku Miloševića, potpredsjednika Vlade Hrvatske, donijeta u interesu Srba, postavio pitanje, ako Srbi treba da budu na proslavi “Oluje” da bi u današnje vrijeme dobili struju, u kakvoj onda zemlji žive.

“Odlazak Miloševića u Knin nije bio potreban srpskom već hrvatskom narodu. Hrvatski ambasador (Hidajet) Biščević je danas rekao da su prava Srba u Hrvatskoj veća nego prava Hrvata u Srbiji. Da li će se sada Srbi vratiti u Hrvatsku, da li će se učiniti nešto na tome”, pitao je Dačić.

Ponovio je da je riječ o pogrešnoj odluci i da su mu se povodom toga javljali predstavnici partnerskih država Srbije.

“Zovu me predstavnici partnerskih zemalja, koje smo godinama ubjeđivali da ne treba da idu na proslavu ”Oluje” i pitaju kako da oni ne idu, a predstavnici Srba dolaze”, kazao je Dačić.

Vezane vijesti

Football news:

Pep about 3:1 with Wolverhampton: Sometimes Manchester City enter the season quickly, sometimes they don't. We played well
Kevin de Bruyne: Wolverhampton have caused Manchester City problems before. I am glad that we played well
Stefano Pioli: Milan are confident, can grit their teeth and fight. Zlatan proves that he is a champion
Ibrahimovic on the Bologna double: If I was 20 years younger, I would have scored a couple more. But I'm not old
Cavani's entourage and Atletico discussed a two-year contract at a hotel meeting
Abramovich is suspected of secretly investing in players of other clubs
Ibrahimovic has scored 23 consecutive seasons at club level