Bosnia and Herzegovina

DF: Malićbegović izložena klevetama antisemitske koalicije

Demokratska fronta s gnušanjem odbacuje ogavan i politički organizovan pokušaj diskreditacije kandidatkinje za poziciju Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, dr. Draženke Malićbegović na temelju lažnih tvrdnji bez ikakvih dokaza, ...

... uz političku i medijsku zlonamjernost, a sa primjesama latentnog nacionalizma.

Sve je bazirano na dopisu anonimnih članova Udruženja logoraša Žepče, sa kojima je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković direktno povezan, dopisu kojeg je odbio potpisati sam predsjednik Udruženja, svjestan laži koje se u saopćenju navode.

Protiv kandidatkinje za ministricu zdravstva Kantona Sarajevo, doktorice Malićbegović, u politički instruisanom dopisu je napisano toliko puno, a rečeno zapravo ništa osim da je bila u  Žepču i radila svoj liječnički posao.

Mi primamo samo riječi hvale od osoba koje dr. Malićbegović poznaju kao stručnjakinju i privatno kao osobu.

U svrhu dokazivanja mi bi sada trebali upasti u zamku i navoditi valjda kao protivdokaze tim lažnim tvrdnjama, doprinos dr. Malićbegović u podizanju zdravstvenog sistema zemlje, njenu privrženost domovini Bosni i Hercegovini koju jedino doživljava svojom, popisivati pozitivne primjere iz profesionalnog, pa i njenog privatnog porodičnog života da bi dokazali da dotična osoba nikada nije bila niti mogla biti ikakva osoba koja se povezuje sa onim što joj se putem laži stavlja na teret.

To nećemo raditi jer je to degutantno, a pogotovo se nećemo dokazivati onima koje je State Department nazvao antisemitima.

Sada je već izvjesno da sarajevskoj opoziciji koju predvodi Konaković, nije u interesu imenovanje bilo kakvog ministra zdravstva, niti borba protiv pandemije, nego im je u interesu populističko politikanstvo, koje gleda na svoj stranački interes i željeni izborni rezultat, a ne na zdravlje građana.

(Vijesti.ba)

Football news:

Robles on refereeing the match with Real Madrid and VAR: dubious episodes are always Interpreted in favor of top clubs
Conte on 4:3 with Fiorentina: impressed with Inter's attack. We didn't have enough balance, we paid for it
Zidane about 3:2 with Betis: real can get better and will. A difficult game, but we believed in winning until the end
Dest said goodbye to the Ajax players and will fly to Barcelona today (Gerard Romero)
Vidal made his debut for Inter in the match against Fiorentina
Barcelona will only consider Zinchenko if Firpo leaves
The referee after VAR for a foul on Jovic removed defender Betis Emerson