logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina
An article was changed on the original website

Dinamo može HNL osigurati dva predstavnika u Ligi prvaka

Nakon što je Dinamo sinoć na Maksimiru izbacio Viktoriju iz Plzen iz Evropske lige, te  ispadanjem švicarskog Ciriha od Napolija, Hrvatska nogometna liga stigla je na korak do dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka.

Da su "Modri" u dvomeču izbacili češkog prvaka pobjedom i remijem, HNL bi sigurno od ljeta 2020. godine imao dva predstavnika u kvalifikacijama Lige prvaka i tri u kvalifikacijama Evropske lige.

Danas će Dinamo saznati svog protivnika u osmini finala, a protivnici mu mogu biti velikani poput Arsenala i Čelsija, ali i puno lakši poput Salcburga i Genka.

Ukoliko zagrebački klub u osmini finala u dvomeču izvuće barem jedan remi, Hrvatska će sezonu završiti ispred Danaca i Švicaraca koji su ostali bez predstavnika, što znači da će HNL 2020. godine davati ček pet evropskih predstavnika. 

Prvak bi išao u drugo pretkolo Lige prvaka u dio ždrijeba za prvake, a drugoplasirani u drugo pretkolo u dio žrijeba za neprvake. Pobjednik Kupa (ili trećeplasirani ako Kup osvoji prvak ili doprvak) išao bi izravno u treće pretkolo Evropske lige, dok bi iz drugog pretkola krenula preostala dva kluba koji bi se kvalificirala za Evropu.

"Modri" bi na taj način pomogli viceprvaku Hrvatske koji bi samo jednim prolaskom prepreke u Ligi prvaka osigurao najmanje grupnu fazu Evropske lige.
Themes
ICO