logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Dodik razgovarao sa Šoltesom i Pastorom

BUDIMPEŠTA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras u Budimpšeti sa državnim sekretarom za saradnju sa crkvama i nacionalnim manjinama u Vladi Mađarske Miklošom Šoltesom i predsjednikom Saveza vojvođanskim Mađara Ištvanom Pastorom.

Dodik se prethodno sastao sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj koji su ga upoznali o položaju Srba u Mađarskoj i tom prilikom naglasili da ostvaruje visok stepen prava i sloboda.

Sastanku su prisustvovali i ambasador BiH u Mađarskoj Biljana Gutić Bjelica i ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša.

Dodik prisustvuje gala koncertu Kulturno-umjetničkog društva "Taban" koji se održava u pozorištu VIG u Budimpešti, gdje je previđeno i njegovo obraćanje.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik doputovao je u poslijepodnevnim časoivma u Budimpšetu. Od granice sa Hrvatskom ka glavnom gradu Mađarske dočekala ga je pratnja od 16 automobila.

Dodik će sutra posjetiti Srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i sastati se sa episkopom budimskim Lukijanom, a zatim ide u obilazak Sent Andreje, Srpske pravoslavne crkve i Srpskog muzeja Budimske eparhije.

U utorak, 18. juna, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastaće se sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Nakon radnog ručka planirana je zajednička konferencija za novinare Viktora Orbana i Milorada Dodika, najavljeno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO