Bosnia and Herzegovina

DRAMA U AMERICI: Pokušaj trovanja Trumpa, pokrenuta istraga!

Paket koji sadrži otrovni ricin, upućen američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, presreli su organi zakona, navode mediji. FBI i američka tajna služba, ovlaštena da štiti predsjednika, pokrenuli su istragu o incidentu. Dva testa potvrdila su da je u paketu bilo ricina, dodaje se u izvještaju.

 

Paket ricina, koji je poslat ranije ove nedjelje, presretnut je prije nego što je stigao do poštanske sobe Bijele kuće, a sva pošta sortira se i pregleda izvan objekta prije nego što stigne u rezidenciju, izvestio je CNN.

Paket istražuju FBI i tajna služba, a detalji još nisu objavljeni. Nije poznato ko ga je poslao, ali jedan zvaničnik je rekao da paket potiče iz Kanade.

Ricin je visoko toksično jedinjenje ekstrahirano iz ricinusovih zrna koje se koristiu terorističkim napadima. Može se koristiti u obliku praha, gasa, kiseline ili u čvrstom stanju. Ako se proguta, uzrokuje mučninu, povraćanje i unutrašnja krvarenja želuca i crijeva, što je praćeno otkazivanjem jetre, slezine i bubrega, a nakon toga slijedi smrt zbog kolapsa cirkulatornog sistema.

Football news:

It is important not to impress, but to score. Another power from the Loco to the words of Nikolic after the match
Andre Villas-Boas: city spent a billion and the coach is a phenomenon. Marseille don't have money for Guardiola, so you have AVB and his tactics
Miranchuk remained in the reserve of Atalanta for the second match in a row
Jurgen Klopp: what is Happening now is like living in a marriage: there are good moments, there are bad ones
Zinedine Zidane: Earned a draw with Borussia Dortmund - and I even think that deserved more
🚑 At Liverpool it became even worse with the center of defense: Fabinho was injured, only Joe Gomez is healthy
Lokomotiv is in third place in group a of the Champions League after 2 rounds, Bayern is in the lead