logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Dvostruka titulu juniorskog prvaka BiH za Hajrudina Vejzovića

Dvostruka titulu juniorskog prvaka BiH za Hajrudina Vejzovića

Foto: AK Sloboda / Vijesti.ba

Mladi atletičar Slobode Tehnograd Hajrudin Vejzović osvojio je dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine na juniorskom prvenstvu BiH održanom ovog vikenda u Sarajevu.

Vejzović je osvojio zlatnu medalju na 100 m s rezultatom 10.91 što je novi juniorski klupski rekord, te u trci na 200 m istrčavši također lični rekord u vremenu od 22.86, saopćeno je iz AK Sloboda Tehnograd.

Samo 16 stotiniki Vejzovića je dijeli od ispunjenja norme za Evropsko juniorsko prvenstvo, pa se u klubu nadaju da će već u narednim trkama uspjeti ostvariti rezultat od 10.75, odnosno 21.70.

Juniorska viceprvakinja BiH postala je Nejla Kamerić u discipline 3000 m stipl, dok se bronzanom medaljom okitila Mubina Hasanbašić u utrci na 800 m, saopćeno je iz tuzlanskog kluba.      

(Vijesti.ba / FENA)

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO