Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

EKSPRESNA REAKCIJA IZ KANADE: 'Cvijanović nastavila Dodikovu antidržavnu praksu ignorisanja državne zastave'

"Ako ne poštuješ svoju državu napusti Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i vrati državni novac koji primaš za sramno anticivilizacijsko negiranje vlastite države Bosne i Hercegovine, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blatiš", naveli su iz IGK.

  • Mini market

  • Prije 18 min  Prije 5 min

  • 0

Institut za istraživanje genocida Kanada izdao je saopćenje povodom novog diplomatskog skandala u Bosni i Hercegovini.

Ovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović razgovarala je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom bez istaknute državne zastave Bosne i Hercegovine.

Tako Željka Cvijanović nastavlja politiku svoga šefa Milorada Dodika negiranja države Bosne i Hercegovine.

Ako ne poštuješ svoju državu napusti Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i vrati državni novac koji primaš za sramno anticivilizacijsko negiranje vlastite države Bosne i Hercegovine, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blatiš.

Šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Johanna Sattlera pozivamo da poštuje državu Bosnu i Hercegovinu, poštivanjem njenih državnih simbola.

Na anticivilizacijsko  ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren način. Ne može se ćutke posmatrati kontinuirano vrijeđanje i ponižavanje države Bosne i Hercegovine, njenih organa i građana kakvim je Bosna i Hercegovina izložena već duže vrijeme.

Potpuna zaštita države Bosne i Hercegovine i njenih državnih simbola, njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i međunarodnog političkog i pravnog subjektiviteta je visoko moralni i duboko pravedan čin koga moraju odmah početi izvršavati svi državni organi, institucije i državni službenici ne oslanjajući se na inertnu međunarodnu zajednicu", poručeno je iz IGK.