Bosnia and Herzegovina

Francuska: U posljednja 24 sata od koronavirusa preminule 292 osobe

Broj preminulih od posljedica zaraze novim tipom koronavirusa u Francuskoj u posljednja 24 sata porastao je za 292, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva dostigao 2.606, saopštile su u nedjelju zdravstvene vlasti, javila je Anadolija.

Prema podacima Francuske agencije za javno zdravstvo, broj novozaraženih je 2.599, što je značajan pad u odnosu na prethodni dan kada je zabilježen rekordan broj od 4.611 slučajeva oboljenja COVID-19 u 24 sata. Sada ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze u Francuskoj iznosi 40.174.

Među skoro 19.000 pacijenata koji su trenutno hospitalizovani, 4.632 osoba se nalazi na odjeljenjima intenzivne njege, prenose francuski mediji navode agencije.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 33.500 ljudi, a potvrđeno je preko 700.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 175 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 145.000 ljudi.

Football news:

Sancho broke Havertz's record by becoming the youngest player to score 30 goals in the Bundesliga
The President of Juventus proposed to hold Serie A matches with partial filling of the stands
Now we communicate in person and not through the screens. Serious progress. Klopp on the resumption of training
Balotelli on suspension from training: I Train twice a day. Am I invisible to the cameras?
Remember how Alisson called his family after winning the Champions League? My wife was very worried that it was far away, and asked me to win the final again
Sancho is the 1st player with 15+ goals and assists for a season in the Bundesliga since statistics began counting
Sancho scored the first hat-trick of his career. He scored three times for Paderborn during the half