Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Izborna i redovna Skupština Advokatske komore FBiH

Nezadovoljni odnosom izvršne vlasti, više delegata Skupštine Advokatske/odvjetničke komore Federacije BiH uputilo je zahtjev da se na dnevni red tog tijela stavi podnošenje krivične prijave protiv federalnog ministra pravde.

To je danas uoči zasjedanja Skupštine novinarima kazao predsjednik Advokatske komore FBiH advokat Bekir Gavrankapetanović, navodeći kako je spomenuti zahtjev iniciran zbog zastoja u vezi sa Zakonom o advokaturi i izmjenama Zakona o notarima, te neprovođenja odluka Ustavnog suda, uključujući i posljednju iz 2018. godine.

- Čini nam se da je zaista vrijeme da se i resorno ministarstvo uozbilji i da počne raditi. Da li je to samo do ministra ili do nekog drugog, mi to ne znamo, ali Skupština Advokatske komore će, vjerovatno, donijeti odluku da se podnese krivična prijava, a onda ćemo vidjeti šta dalje – kazao je predsjednik Advokatske komore FBiH.

Inače, djelimično Izborna i redovna Skupština Advokatske komore FBiH održava se danas u Sarajevu i, kako je kazao Gavrankapetanović, uslijedila je nakon dužeg perioda, jer ranije nije mogla biti organizirana zbog pandemije Covida-19.

Na njenom dnevnom redu, između ostalog, su brojni izvještaji i druga akta, koji su u međuvremenu sačinjeni.

(Vijesti.ba / FENA)