logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

JEDAN USTAO, SVI USTAŠE: Hrvatski Suverenisti su slavili pobjedu, stigao je i Bujanec, orio se Thompson, a onda je upao čovjek sa zastavom 'Herceg-Bosne'

Hrvatski suverenisti su uz Thompsona i zastavu s prvim bijelim poljem na grbu proslavili jedan dobiveni mandat na europarlamentarnim izborima, ali i činjenicu da su postali treća politička opcija u Hrvatskoj

S 8,45 posto glasova Suverenisti su se smjestili odmah iza HDZ-a i SDP-a te svojim rezultatom postali jedno od većih iznenađenja ovih izbora.

- Dao Bog da takvi budemo i na izborima za hrvatski parlament jer smo sada pokazali da zajedništvo stvarno nema alternativu. Ovo je dokaz da HDZ i SDP nisu više stranke što su nekada bile i da je narod konačno počeo shvaćati da ima i drugih stranaka osim te dvije - rekla je nakon objave rezultata liste rigidna desničarka Ruža Tomašić.

Slavlje u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, gdje se nalazio stožer Suverenista, počelo je odmah u 19 sati, nakon objave rezultata prvih izlaznih anketa i poslije toga više nije stalo. Išla je pjesma za pjesmom, a najviše su se vrtjele "Zovi, samo zovi", "Lijepa li si" i "Moja domovina", a posebno oduševljenje u dvorani zavladalo je kada su preko razglasa puštene "Čavoglave".

Među okupljenima bili su u pravilu članovi stranaka i udruga koje čine platformu Hrvatski suverenisti (Hrast, Hrvatska konzervativna stranka, građanske inicijative Istina o Istanbulskoj i Hrvatski bedem te ostale civilne udruge), a došli su i Velimir Bujanec i Božidar Alić.

Osim službene zastave njihove političke platforme, u slavlju je netko ujedno i razvio zastavu Herceg-Bosne s prvim bijelim poljem na grbu.

U stožer Hrvatskih suverenista stigao je i Velimir Bujanec, a dvoranom se orila Thompsonova pjesma "Čavoglave".

U stožeru je već bio opći raspašoj, pile su se pive, a neki ljudi su u stožer donijeli i svoju rakiju...

U dvoranu je došao i muškarac sa zastavom Herceg-Bosne, ali mu je brzo rečeno da se udalji s njom.

Vezane vijesti

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO