logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Kako se peru najskuplji automobili na svijetu

Odavno su prošla vremena kad smo se družili pred zgradom, svako sa svojom kantom, sapunom i spužvom te automobilima koji su najčešće dolazili iz iste fabrike.

U međuvremenu smo "odrasli", a moda je postala odvesti auto u praonu. Mnogima ni to nije dosta pa svom limenom ljubimcu posvećuju više pažnje nego samome sebi. A tu su im od pomoći car detailing stručnjaci koji će očistiti svaki milimetar automobila. I taj nimalo jednostavan posao dobro naplatiti.

A ako ste se pitali što mogu napraviti svi oni vlasnici bezobrazno skupih automobila, odgovor možete naći u nastavku. Jedan od najboljih primjera je Lamborghini Veneno proizveden u svega 9 primjeraka. Jedan od njih ima sreću da ima vlasnika koji auto doista i vozi, a redovno ga pazi i mazi. Kad za to nema vremena, uskaču stručnjaci iz Topaz Detailinga koji će se autu posvetiti s posebnom pažnjom.

A ona je na nivou iznad one koju očekujete u spa centru. Četkama od konjske dlake se točkovi čiste pažljivije no šta to čini pediker s noktima vlasnika. Pritom se površine ne peru ni s čim agresivnijim od razrijeđenog limunovog soka, pjene i krpice od ovčje vune. Postroj se čisti vrućom parom, a nakon nekoliko ispiranja cjelokupan eksterijer se prevlači zaštitnim filmom. I prije primopredaje ide dvostruka provjera kvalitete odrađenog posla.

Naravno, pitate se koliko to sve stoji. Cijene se kreću od stotinjak GBP za neko osnovno čišćenje, a ako se radi na potpunoj rekonstrukciji površine s laganim pjeskarenjem, cijena može ići i do 10.000 funti. Kad se radi o automobilu od nekoliko miliona evra, takav zahvat ne zvuči strašno, bar za njegovog vlasnika.

U slučaju pranja koje možete vidjeti u nastavku kontaktirali smo samu kompaniju i saznali kako bi vas ovakva usluga stajala oko 2.250 funti, a cijeli postupak traje i do pet dana.

(index.hr)

Themes
ICO