Bosnia and Herzegovina

KOMŠIĆ U POSJETI NAJUSPJEŠNIJEM KANTONU U BORBI S KORONAVIRUSOM: 'Odlični rezultati posljedica su odgovornog pristupa doktora'

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa ministricom zdravstva u Tuzlanskom kantonu Dajanom Čolić, gastroenterologom, prof. dr Nerminom Salkićem, prof. dr. Igorom Hudićem, šefom Ginekologije UKC-a Tuzla, i prof. dr. Zlatanom Fatušićem, ginekologom.

Tokom sastanka razgovarano je o stanju zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu i u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na tekuće izazove u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Ministrica Čolić i doktori informisali su člana Predsjedništa BiH o trenutnim aktivnostima, izazovima i modelima borbe protiv pandemije te su iznijeli svoje prijedloge i ideje o cjelokupnom jačanju i unapređenju zdravstvenog sistema Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je da su zadovoljavajući rezultati u borbi protiv pandemije koronavirusa u Tuzlanskom kantonu rezultat timskog rada svih radnika u zdravstvenom sistemu, kao i rezultat preventivnih mjera koje su poduzete radi sprečavanja širenja virusa.

Sagovornici su konstatovali da zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona snabdijeva skoro milion stanovnika Bosne i Hercegovine te da, u tom smislu, treba jaču institucionalnu podršku.

Član Predsjedništva Željko Komšić čestitao je ministrici Čolić, kao najodgovornijoj osobi za stanje zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu, na odličnim rezultatima i odgovornom suočavanju sa svim izazovima pandemije.

Football news:

Kike Setien: Barcelona didn't play a great match. Espanyol played well in defense
Andujar Oliver on deletions: Fati went too far in the foot, and the foul on the Peak was even more dangerous, perhaps
Atalanta extended the winning streak to 11 matches, beating Sampdoria-2:0
Milner played his 536th game in the Premier League and was ranked in the top 5 of the League in games played
Barca midfielder Fati is removed in the Derby with Espanyol. He spent 5 minutes on the field
Suarez scored 195 goals for Barcelona and finished third in the club's top scorer list
Daniele de Rossi: People call Messi cowardly, but they are afraid to ask their wives for a remote control from the TV