logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Kralj Muhamed V oženio se ruskom ljepoticom i odustao od prijestolja

Objavljene fotografije s vjenčanja

CEREMONIJE Fatalna Oksana promijenila vjeru i postala prva dama Malezije

Ceremonija održana u luksuznom ruskom selu, gdje se okuplja sama elita, a vjenčanje obavljeno i po ruskim i po muslimanskim običajima. Malezijska palača odbila potvrditi brak

Bivša ruska misica Oksana Vojvodina (25) postala je prva dama Malezije nakon što se prošlog četvrtka u Moskvi udala za malezijskog kralja Muhameda V od Kelantana (49) .  

Tajna ceremonija održana je u luksuznom ruskom selu, gdje se okuplja sama elita, a vjenčanje je obavljeno i po ruskim i po muslimanskim običajima.

Drugo ime

Na raskošnom vjenčanju u koncertnoj dvorani Barvikha nije se pio alkohol, a sva hrana bila je halal. Svadbeno odijelo kralja bilo je tradicionalno malezijsko, dok je mladenka imala klasičnu bijelu vjenčanicu. Također, postoje glasine da je mlada promijenila vjeru i da je uzela ime Rihana Oksana Gorbatenko, dok se na pojedinim slikama na društvenim mrežama može vidjeti kako nosi hidžab.

Prema pisanju „Daily Maila“, čiji su novinari razgovarali s direktorom izbora za Miss, Oksana je rekla da je kralja upoznala prije 18 mjeseci u Evropi, kada je bila angažirana na promociji skupocjenih satova.

Kralj Malezije odustao je od prijestolja nakon što se sedam dana špekuliralo o njegovom lošem zdravstvenom stanju i glasinama da se oženio bivšom ruskom kraljicom ljepote. Abdikaciju Muhameda V objavili su u malezijskoj Nacionalnoj palači, koja nije željela otkriti razloge zašto monarh napušta prijestolje.

U saopćenju je tek rečeno da je kralj zahvalan što mu je Vijeće vladara dalo priliku da abdicira i zahvalio premijeru i vladi. Ostavka dolazi samo sedam dana nakon što se kralj vratio obavljanju svojih dužnosti nakon dvomjesečnog bolovanja. U tom istom razdoblju vjeruje se i da se oženio bivšom ruskom kraljicom ljepote.  

Fotografije s tajne ceremonije, koje su plasirane u javnost, prikazuju Oksanu dok sjedi pored Muhameda. Zanimljivo je da su dužnosnici Malezijske palače odbili potvrditi brak i nisu priznali fotografije s vjenčanja kralja i misice, koje su preplavile društvene mreže te dospjele i u televizijske informativne emisije. U Maleziji je ovo presedan, jer nijedan monarh nije otišao s prijestolja otkako je 1957. zemlja postala nezavisna od Velike Britanije.

Učešće u rijalitiju

Osvajačica titule najljepše žene Moskve 2015. godine navodno je diplomirala ekonomiju na elitnom ruskom univerzitetu Plehanov. Prije toga radila je kao model u Kini i na Tajlandu, ali je zapravo oduvijek htjela postati modna dizajnerica. Britanski „The Sun“ otkrio je da je učestvovala s još 11 natjecatelja u jednom rijalitiju koji je napravljen prema MTV-jevom „Otoku izazova“.

 Viđeni u Njemačkoj

Nekoliko dana prije vjenčanja, par je viđen u Njemačkoj, i to u klinici za u vantjelesnu oplodnju, a to je javio ruski kanal Russian Television. Oksana ima i svog portparola Mariju Šakovu, koja je potvrdila da je ona otputovala u Njemačku na „tretman“.

Themes
ICO