Bosnia and Herzegovina

Kukurijek je odlična biljka, ali ako imate kućne ljubimce, izbjegavajte ga

Prirodno stanište kukurijeka je područje Europe i zapadne Azije. Ove trajnice ili zimzelene vrste dobro uspijevaju u hladnijim klimama, gdje cvatu zimi i u proljeće. Cvatu prekrasnim bijelim, crvenim, ljubičastim i nijansama zelene boje i vrlo su efektni na livadama ili kad su posađeni uz listopadno drveće, piše Living.

Prirodno stanište kukurijeka je područje Europe i zapadne Azije. Ove trajnice ili zimzelene vrste dobro uspijevaju u hladnijim klimama, gdje cvatu zimi i u proljeće. Cvatu prekrasnim bijelim, crvenim, ljubičastim i nijansama zelene boje i vrlo su efektni na livadama ili kad su posađeni uz listopadno drveće.

Kako bismo ga zaštitili od hladnoće, dobro je kukurijek prekriti plastičnim ili staklenim pokrovom prije početka cvatnje. Za uspješan im rast treba osigurati stalnu vlagu. Ima zimzeleno, sjajno, kožasto lišće srednje zelene boje koje je prekriveno dubokim resama. Može narasti do 30 cm visine, a širina mu je od 30 do 45 cm. Primjena: za gredice u sjeni, uz listopadno drveće, uz rub grma i šumski vrt Napomena: Čim se pojave pupoljci, treba ukloniti staro lišće kod listopadnih vrsta. Uklonite cvjetne glavice nakon što sjeme ispadne. Nakon završetka cvatnje korisno ih je prihraniti kompostom ili organskim gnojivom.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

In a non-League match in England, an Alpaca ran onto the field and scared the player
1,000 people will be allowed to attend Milan's first game of the season. The club invited doctors to the match
Barcelona will pay 18 million euros to city for their pupil Eric Garcia
Sutton on Chelsea's worst transfer: there are examples of Torres and Shevchenko, but Kepa is ahead of everyone
Acts Kolisevski: I'm lucky that Ronaldo is now my partner. He is great
Manchester United have no plans to buy a Central defender in this transfer window
Vitaly Kutuzov: Atalanta signed the best deal in Serie A by signing Miranchuk