Bosnia and Herzegovina

Los Anđeles se pretvorio u grad zabave, gradonačelnik isključuje struju i vodu onima koji krše izolacije

- Posljedice ovih velikih žurki prevazilaze same žurke - rekao je.

Pitanje velikih, privatnih okupljanja ove je sedmice postalo pooštreno proučeno nakon burne zabave u ponedjeljak u dvorcu koji je završio fatalnom pucnjavom.

Oko 200 ljudi bilo je na zabavi kada je policija prvi put ušla oko 19:00. poslije brojnih pritužbi komšija na veličinu skupa.

Nakon izveštaja o velikim zabavama koje krše zdravstvene zahtjeve čiji je cilj usporavanje širenja novog koronavirusa, gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garčeti (Eric Garcetti) najavio je da će ovlastiti grad da isključi vodu i struju za stanovnike koji održavaju takva okupljanja.

Od petka uvečer, ako službenici policijske uprave u Los Anđelesu odgovore i potvrde da se u nekoj posjedi događa velika zabava, a postoje dokazi da se mjesto više puta ponašalo u takvom ponašanju, odjeljenje će zahijtevati da grad isključi usluge vodosnabdijevanja i napajanja u roku od 48 sati.

On je rekao da, iako su svi noćni klubovi i barovi već zatvoreni, „ove velike kuće za goste su u stvari postale noćni klubovi u brdima“ i često se događaju u kućama koje su prazne ili se koriste za kratkotrajne iznajmljivanje.

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally