Bosnia and Herzegovina

MANDIĆ O SMJENI KANTONALNE VLADE: 'Čampara zna da svoj glas na neki način kapitalizira'!

Kandidat sarajevske "Četvorke" za načelnika Općine Centar Srđan Mandić kazao je za N1 kako će nova vlada u Kantonu Sarajevu biti izabrana do kraja ove godine te da imaju ruke i bez SBB-a, a da se zastupnik SDA Aljoša Čampara sam izjasnio misleći na njegove izjave tokom gostovanja u emisiji N1 "Pressing".

"Da li će to biti neposredno prije ili nakon izbora, vidjet ćemo, ali nova vlada će biti. Ponavljamo, za razliku od koalicije 'Petak 13' koja je krenula na sve načine da prije nove godine sruši vladu Edina Forte, mi ćemo apsolutno poštovati poslovnik i zakon. Procedura traje između dva i dva i po mjeseca. Do kraja godine očekujemo novu/staru vladu u nešto izmijenjenom sastavu", rekao je Mandić za N1.

Za potrebne glasove rekao je da iimaju dovoljno "ruku" za novu vladu bez SBB-a dodavši da "to ne znači da se možda neće napraviti neki dogovor s njima".

"Moramo biti oprezni jer su to partneri koji su samo u jednom trenutku okrenuli leđa i otišli na drugu stranu", rekao je Mandić.

Za Čamparu koji je u "Pressingu" rekao kako će podržati glasanje za smjenu aktuelne vlade, Mandić je rekao kako se "samim time sve rekao, ali da trebaju vidjeti".

"On je i kad se glasalo o imenovanju ove vlade postavio neke uslove, djelimično su ispunjeni pa je tada podržao izglasavanje nepovjerenja našoj vladi. To je iskusan političar koji zna da svoj glas na neki način kapitalizuje", rekao je Mandić.

Football news:

Flick about 2:1 with Loko: the Victory looks deserved, although not as confident as we expected
Conte Pro 0:0 with Shakhtar: Inter are on the right track. We dominated, but we were unlucky
OPTIONS that left the Team in the game: penalty on Lewandowski turned in an offside position
Fabinho was injured in the match against Midtjylland. Replaced by 19-year-old Rhys Williams with 3 games in charge
Josep Bartomeu: Retirement after relegation from the Champions League would be a simple decision. But it was impossible to leave Barca in the hands of managers with limited skills
We didn't believe in Loco at all, and He came out to fight and attack. It was great, thank you
Josep Bartomeu: Barcelona has accepted an offer to participate in the European super League