logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Migracije i izbor direktor SIPA-e na dnevnom redu sutrašnje sjednice VM

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH sproveo je konkursnu proceduru za izbor direktora SIPA-e, na kojoj je najviše bodova osvojio dosadašnji direktor ove agencije Perica Stanić, ali je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio da nema načina da Vijeće ministara u sadašnjem sazivu u prisustvu predstavnika ove stranke imenuje direktore SIPA-e i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Prema predloženom dnevnom redu, Vijeće ministara trebalo bi da razmotri informaciju o konkretnim mjerama i aktivnostima koje je potrebno preduzeti u okviru procesa evropskih integracija BiH, a koju je Direkcija za evropske integracije pripremila radi realizacije zaključka sa treće redovne sjednice Predsjedništva BiH.

Među predloženim tačkama su i prijedlozi odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Vijeća Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH, te utvrđivanju carinske tarife za narednu godinu.

Vijeće ministara trebalo bi da razmotri i nacrt ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske, te Evropske investicione banke sa Osnovama za zaključivanje ugovora za finansiranje projekta vodovoda i kanalizacije u Republici Srpskoj.

Na predloženom dnevnom redu je i izvještaj Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2018. godinu.

Na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, Vijeća ministara trebalo bi da se izjasni o prijedlogu odluke o imenovanju Komisije za kupovinu objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Podgorici.

(Vijesti.ba / Srna)

Themes
ICO