Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

MUP Crne Gore napravio "prvi korak", zamrznuo imovinu 34 ruska državljana

PODGORICA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da je danas zamrznulo 44 nekretnine 34 ruska državljana kojima su prethodno uvedene sankcije.

U saopštenju, iz MUP-a navode da su na "liniji stoprocentne usaglašenosti Crne Gore sa spoljnom i bezbjednosnom politikom Evropske unije" danas napravili "prvi korak".

Kako je objašnjeno u saopštenju, za 44 nekretnine Uprava za katastar i državnu imovinu donijela je odgovarajuća rješenja kojima je ograničeno raspolaganje imovinom u Crnoj Gori ovim licima.

"Crna Gora odlučno ispunjava obaveze preuzete usvajanjem odluka o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera i samo desetak dana nakon susreta sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom i šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, kojima smo čvrsto stavili do znanja da će naše institucija ostvariti značajne rezultate na ovom polju, to i pokazujemo", navode iz crnogorskog MUP-a.