logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Na spisku glasača u Ukrajini i 200.000 preminulih

U Državnom registru glasača pred predsjedničke izbore u Ukrajini nalaze se lica za koja se zna da su preminula, a moguće je da se na spisku nalazi još 200.000 mrtvih glasača, prenose strani mediji.

Novinari u Ukrajini počeli su otkrivati nove načine na koje vlasti ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka vrše veliku prevaru, u periodu kada se približavaju predsjednički izbori u toj zemlji.

List "Strana" već je pisao o masovnom sistemu podmićivanja glasača, o činjenici da je broj onih koji imaju pravo glasa odjednom naglo porastao za milion, kao i o tome zašto je Ukrajina zatvorila glasačka mjesta u Rusiji.

 Međutim, list je otkrio da postoji još jedan način masivnog falsificiranja volje građana, prenose agencije.

- Postoji takozvana "rezerva" od 200.000 glasača. To su ljudi koji su preminuli u dijelovima Donbasa koji nisu pod kontrolom Kijeva, ali se ukrajinske vlasti prave da ne znaju ništa o tome - ističe se u izvještaju dnevnog lista.

"Strana" kao primjer da takve "mrtve duše" postoje navodi da se bivši lider Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko, koji je ubijen 31. avgusta prošle godine, nalazi na spisku onih koji će glasati u Donjecku.

Na spisku se, između ostalih, nalazi i komandant Bataljona narodne vojske Somalije Mihail Tolstih Givi, čije je glasačko mjesto grad Ilovajsk i koji je ubijen 8. februara 2017.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO