Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NEVJEROVATNA PRIČA IZ AMERIKE: Pronašli kćerku koja je oteta prije pola vijeka

NEVJEROVATNA PRIČA IZ AMERIKE: Pronašli kćerku koja je oteta prije pola vijeka.

  • Jeste li znali

  • Prije 12 min  Prije 3 min

  • 0

Porodica u Forth Worthu u Teksasu ponovno se sastala sa svojom kćerkom koja je kao beba oteta prije više od 50 godina, javlja CNN.

Do njihovog susreta je došlo zbog podudaranja u bazi podataka 23andMe, kompanije za testiranje DNK za otkrivanje porijekla.

Melissa Highsmith je 1971. imala samo 22 mjeseca kada ju je navodno otela žena koja je bila njena dadilja. Mellisa, odgojena pod imenom Melanie, živjela je u Fort Worthu veći dio svog života, a nikad nije saznala da je oteta.

Nije imala pojma da je njezina porodica traži sve dok joj se nisu javili putem Facebooka. Isprva je mislila da bi poruka mogla biti prevara.

"Otac mi je poslao poruku na Messengeru i rekao mi je: ‘Znaš, tražim svoju kćerku 51 godinu’", rekla je.

Porodica ju je pronašla zbog podudaranja DNA s jednom od njezine djece putem 23andMe. Nakon toga su se njeni roditelji susreli s njom i obavili službeno testiranje.

"Jednostavno nisam mogla vjerovati. Mislila sam da je više nikad neću vidjeti", rekla je njezina majka Alta Apantenco.

Kaznena zastara istekla je 20 godina nakon Melissinog 18. rođendana, ali je odjel rekao da će nastaviti istragu kako bi "otkrio sve dostupne informacije o Melissinoj otmici koja se dogodila prije 51 godinu".

Sharon Highsmith, Melissina mlađa sestra, rekla je da su roditelji učinili najbolje što su mogli s ograničenim resursima koje su imali.

"Pedeset godina je moja mama živjela s osjećajem krivnje zbog gubitka Melisse. Također je živjela s optužbama zajednice i cijele zemlje da je povrijedila ili ubila vlastitu bebu. Tako mi je drago što se Melisa vratila. Nikada ne gubite nadu", rekla je Sharon.