Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NOVA AKVIZICIJA U SUSJEDSTVU: Vlasnici Telemacha, Sporkluba i N1 televizije preuzeli jednu od najvećih medijskih kuća u Crnoj Gori

Izvršni direktor MDIF-a Harlan Mandel istakao je povodom finalizacije dogovora da je to odlična vijest kako za crnogorski medij, tako i za nezavisne medije u regionu.

United Media postala je većinski vlasnik medijske kuće "Vijesti" iz Crne Gore.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tijela, kompaniji je odobreno preuzimanje 51 posto vlasništva u „Vijestima“, kući koja obuhvata portal, televiziju i štampano izdanje.

"Srećni smo da je i formalno finalizovan naš dogovor sa United Media čime se otvara novo poglavlje u razvoju svih naših platformi kako bi se dalje jačala i unaprjeđivala dominatna pozicija 'Vijesti' na crnogorskom trzištu. United Media se, kao novi dioničar, obavezao da poštuje i štiti uredničku nezavisnost i autonomiju medija. Glavni urednik i novine i TV biće i dalje biran na prijedlog lokalnih suvlasnika, kao i Media Development Investment Fund (MDIF), investicionog fonda iz New Yorka koji podržava slobodu medija, i koji je od osnivanja manjinski dioničar 'Vijesti'", kazao je Željko Ivanović, jedan od osnivača "Vijesti" i predsjednik Odbora direktora.

Izvršni direktor MDIF-a Harlan Mandel istakao je povodom finalizacije dogovora da je to odlična vijest kako za crnogorski medij, tako i za nezavisne medije u regionu.

"Investicija United Media osigurava da će kredibilno novinarstvo i dalje biti u središtu poslovnog modela 'Vijesti' i da će kompanija moći da nastavi ekspanziju kako bi kvalitetne vijesti i informacije stigle do što šire publike kako štampanog izdanja, tako i web portala i TV gledalaca u Crnoj Gori ali i regiona", rekao je on.

United Media je medijska kompanija koja posluje u osam zemalja i u čijem portfoliu se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevni listovi među kojima su Danas i Nova, te brojni portali i radio stanice.