Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

OPTIMIZAM I EUFORIJA: U općini na sjeveru Hercegovine položen kamen temeljac za modernu fabriku, prvi put u 40 godina

Prisutnima se obratio načelnik Ivančević, koji je rekao da se prvi puta, nakon 40 godina, polaže kamen temeljac za savremeni proizvodni pogon.

U općini Prozor-Rama danas je položen kamen temeljac za izgradnju tvornice “GS-Rama”. Polaganju temeljca prisustvovali su Snježana Köpruner, direktorica kompanije “GS Holding“ iz Njemačke sa saradnicima iz firme Liebherr iz Bischofshofena, Helmutom Kaindlom i Hannesom Rieserom, načelnik Jozo Ivančević i drugi.

Prisutnima se obratio načelnik Ivančević, koji je rekao da se prvi puta, nakon 40 godina, polaže kamen temeljac za savremeni proizvodni pogon.

"S velikim zadovoljstvom vas pozdravljam na ovoj svečanosti povodom polaganja kamena temeljca novom tvorničkom kompleksu. Gospođi Köpruner želim reći: Hvala ti! Hvala ti na povjerenju koji si ukazala općini Prozor-Rama, hvala na povjerenju koji si iskazala i meni kao Načelniku ove općine. Hvala ti na nadi koju si, svojom odlukom da novu tvornicu gradiš upravo ovdje, u Prozoru-Rami, dala ramskom narodu, svima onima koji pokušavaju da svoju budućnost grade blizu svojih domova", kazao je Ivančević.

Prisutnima se pozdravnim govorom obratila Snježana Köpruner.

"Dragi prijatelji, dragi poznanici, neću pozdravljati i zahvaljivati svakom ponaosob. Mogu reći da ste me ugodno iznenadili i zato vam najljepša hvala. Ali, moram napraviti iznimku i pozdraviti ljude koji su prevalili prilično dug put kako bi uveličali ovaj događaj, a to su predstavnici austrijske firme Liebherr iz Bischofshofena, koja je već više od desetljeća jedna od naših najvjernijih kupaca i čijim proizvodima ćemo krenuti u pokretanje proizvodnje", kazala je Köpruner, javio je Ramski vijesnik.