Bosnia and Herzegovina

Osnovano Hrvatsko navijačko veleposlanstvo i Klub navijača 'Mi Hrvati'

Osnivačka skupština krovne platforme koja će okupljati navijače svih hrvatskih reprezentacija - Hrvatsko navijačko veleposlanstvo (CFE) održana je u srijedu, 5. kolovoza, a imat će zasebnu organizaciju i za sve hrvatske navijače u BiH, gdje su u tijeku završne pripreme za osnivačku skupštinu.

Misija CFE-a je omogućiti svim hrvatskim navijačima udruživanje u jedinstvenu, službenu i priznatu navijačku zajednicu bez obzira na različitosti u godinama, spolu, nacionalnosti ili klupskoj pripadnosti.

"Kao uvjerljivo najjači klub nacionalnih navijača, a putem brojnih navijačkih aktivnosti, želimo se nametnuti kao korektiv i autoritet svim ciljnim skupinama i aktivnim sudionicima u šarenom svijetu sporta. Vizija je i stvoriti najjači klub navijača te kontinuirano djelovati na ujedinjenju hrvatske navijačke scene s ciljem zajedničkog nastupa u sportskim i društvenim okvirima", ističu iz CFE-a.

Na osnivačkoj skupštini jednoglasno je izabrano vodstvo, i to za predsjednika Stipe Drmić te Izvršni odbor u sastavu Željko Bulić kao predsjednik te članovi Stipe Drmić, Josip Hrkać, Slavko Husnjak, Milan Katanušić, Ivica Madžar, Tomislav Mileis, Ivan Šunjić i Toni Zovko.

Za predsjednika skupštine izabran je Mirko Bebek, a za tajnika Đuka Peić. Podršku prema resorima pružat će im i članovi posebnih odbora za navijanje, humanitarni rad i medije te posebna vijeća za Njemačku, Austriju i Švicarsku.

 Svojim osnutkom klub navijača "Mi Hrvati" odmah je postao najbrojnija zajednica navijača hrvatskih reprezentacija ikad, čija će snaga i zajedništvo biti prezentirana drugačijim konceptom nastupa na tribinama, stoji u priopćenju.

Football news:

Frank de Boer will lead the Netherlands national team. Contract - for 2 years
Dynamo Stavropol about the match with Rotor: Transfers in the Russian Cup are prohibited. The RFU said that there is no way back
Maccabi entered the Champions League without 11 players due to covid. UEFA allows you to play if there are 13 players from the application
Ole Gunnar Solskjaer: De Gea saved us for years, Henderson did the same today. Lingard played well
The semed said goodbye to Barcelona: Thank you for the opportunity to realize the dream. Eternally grateful
Juve have leased Morata from Atletico for 10 million euros with the right to buy out for 45 million
Barcelona and Atletico have agreed a move for Suarez (Fabrizio Romano)