Bosnia and Herzegovina

PLENKOVIĆEV SABORAC TOMO MEDVED: 'HDZ je danas tačno tamo gdje ga je ostavio Franjo Tuđman'

Ponosan sam jer sam dio karijere u 90-ima bio bliski suradnik Tuđmana i jako dobro znam kako je vidio HDZ i budućnost Hrvatske, rekao je Tomo Medved za N1

Uvjeren sam u pobjedu Andreja Plenkovića i cijelog tima pod programom 'Odvažno za Hrvatsku', s jasnim smjernicama. Nijedno područje nije zanemareno. Usmjereni smo na konkretne mjere i programe, rekao je ministar branitelja Hrvatske Tomo Medved za N1 te istaknuo da je saradnja između njih dvojice uvijek bila bliska. 

Nabrojio je sve što su napravili te rekao da je HDZ danas tamo gdje ga je ostavio Franjo Tuđman te da slijedi svoj put. 

- Ni ja nisam zadovoljan dok se i posljednji počinitelj za teške ratne zločine ne procesuiraju, ali to možemo raditi institucionalno. Ponosan sam jer sam dio karijere u 90-ima bio bliski saradnik Tuđmana i jako dobro znam kako je vidio HDZ i budućnost Hrvatske, i sve insinuacije su netačne. HDZ je na desnom centru, upravo ondje gdje ga je usmjerio Franjo Tuđman. Što se tiče izjava kandidata, izbjegavam komentirati izjave kolega. Odmah sam jasno komunicirao da svi predstave programe i pravac u kojem vide HDZ, ali budući predsjednik HDZ-a je budući predsjednik Vlade RH. Zato to mora biti snažan HDZ koji će se pripremiti za izbore - istakao je Medved.

Uvjeren je da će HDZ nakon stranačkih izbora biti čvršći i spremniji za parlamentarne izbore, ali ne misli da će doći do podjela.