Bosnia and Herzegovina

Počele prijave za 1. međunarodnu golmansku konferenciju koju organizuje Asmir Begović

Golmanska Akademija Asmir Begović zvanično je otvorila prijave za 1. međunarodnu golmansku konferenciju koja će se održati u Sarajevu 17. i 18. avgusta 2020. godine.

Prijave je moguće ostvariti putem web stranice http://gkconference.com/ gdje je takođe moguće naći i ostale informacije vezane za ovaj događaj. Podsjećamo, konferencija koja će biti održana u hotelu Hils u Sarajevu, namjenjena je prije svega golmanskim trenerima, ali i svima zainteresovanim za organizaciju rada i razvoj golmana u nogometu. Kroz konferenciju je planiramo da u dva dana budu održana teorijska i praktična predavanja gostiju iz zemlje i inostranstva usko vezana za poboljšanje uslova i načina treniranja golmana. Partner ovogodišnje konferencije je Nogometni savez Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Golmanska Akademija Asmir Begović. 

Gosti-predavači biti će, između ostalih, Piter Šmajhel (Peter Schmeichel - bivši reprezentativac Danske i golman Mančester junajteda i Mančester sitija), Dejvid Džejms (David James - bivši reprezentativac Engleske i golman Liverpula i Mančester sitija), Erik Stil (Eric Steele - nekadašnji trener golmana Mančester junajteda u stručnom štabu Aleksaa Fergusona), Roberto Navajas (trener golmana u Real Sosijedada i Granade), Nikola Jurčević (bivši reprezentativac Hrvatske i trener Dinama i selektor Azerbejdžana), Adi Mušić (bh. golmanski trener u Njemačkoj) i Marijana Zubac (direktorica Nutricentra Mostar).

Football news:

Matuidi left Juventus. The midfielder will move to Inter Miami Beckham
Goetze turned down Beckham's Inter. Mario wants to play in Europe
Tonali will move to Inter after the end of the Europa League
Gasperini worked at Juventus (only with youth) and Inter (sacked after 5 matches), but Atalanta became the grandee for him
Parejo and Coquelin has gone from Valencia to Villarreal
Coca: The win over Liverpool had a good impact on us. It is not easy to beat the European champion and the Premier League twice
Giovane Elber: Lewandowski is better than Messi now. Lionel is a genius, but this year Robert is unattainable