Bosnia and Herzegovina

Pokrenuta istraga zbog pucnjave u Čapljini

Naime, u petak, 7. kolovoza, ispred ugostiteljskog objekta "Craft" došlo je do uporabe automatske puške nakon čega je oštećeni I. Č. iz Čapljine zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prostrijelnih rana u predjelu lijevog i desnog skočnog zgloba.

Zbog toga je na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, rješenjem Županijskog suda u Mostaru od četvrtka, 13. kolovoza, Adrijanu Jurkoviću zvanom "Adi" (1993.) iz Čapljine određen jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je poticao osumnjičenog Matka Križanovića (1992.) također iz Čapljine na izvršenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju, a na štetu oštećenog I. Č., izvijestili su iz Županijskog tužiteljstva.

Županijski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Matko Križanović je u bijegu i trenutno nije dostupan policijskim i pravosudnim tijelima u BiH, te MUP HNŽ-a po nalogu Tužiteljstva poduzima sve mjere i radnje s ciljem njegovog pronalaska i lišenja slobode.

Pozivaju se građani da korisne informacije o boravku i kretanju osumnjičenog Matka Križanovića dojave bilo kojoj policijskoj upravi na području navedene županije, odnosno BiH, stoji u priopćenju Županijskog tužiteljstva HNŽ-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Football news:

Bayern have agreed a 4+1 contract with Ajax defender Dest
Will Juventus take a 10th consecutive League title? Three out of four of our Serie A specialists think not
Norwich refused to sell Barca defender Aarons for 20 million pounds
Aston Villa bought winger Lyon Traore for 17 + 2 million pounds
Genoa have leased Zappacosta from Chelsea and Piazza from Juve
A Lebanese football player has died after being shot in the head. It was held near the funeral where shots were fired in the air
Arteta on Barca and Inter's Interest in Aubameyang: Arsenal are as big a club as they are