logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Policijski službenici Direkcije uspješno završili obuku 'Osiguranje VIP osoba'

Obuka koju su izveli policijski instruktori iz Republike Turske održana je od 10. do 18. juna u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. Tokom obuke, četiri instruktora turske policije su održali prezentacije i podijelili iskustva pri osiguranju VIP osoba.

Sastojala se iz teorijskog i praktičnog dijela, a koji su se odnosili na metode osiguranja VIP osoba, procjene ugroženosti osoba od napada tokom osiguranja, taktike neposrednog osiguranja, te unapređenja vještina gađanja u različitim situacijama.

Danas su polaznicima svečano uručeni certifikati o uspješno završenoj obuci, a uručili su ih ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Vilić i ambasador Koc su izrazili zadovoljstvo održanom obukom, koja predstavlja nastavak izuzetno uspješne saradnje. Istaknuto je da je ovakav vid obučavanja policijskih službenika od izuzetnog značaja za službenike iz obje zemlje, posebno s aspekta razmjene iskustava i najboljih praksi.

Navedeno je da će se ovakav vid saradnje nastaviti u budućnosti, te da će se usavršavanje policijskih službenika nastaviti u Bosni i Hercegovini i Republici Turskoj, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO