Bosnia and Herzegovina

Policijski službenik Granične policije BiH pokušao prokrijumčariti državljanina Crne Gore

Dana 17.05.2020. godine, policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Mobilne jedinice za podršku i kontrolu TU Istok Višegrad na području Foče zaustavili su kombi vozilo kojim je upravljao policijski službenik Granične policije BiH. U kombi vozilu su zatečene još dvije osobe: jedan državljanin BiH i jedan državljanin Crne Gore. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo  „krijumčarenje ljudi“ iz članka 189. Kaznenog zakona BiH, policijski službenici Centralnog istražnog ureda GP BiH lišili su slobode policijskog službenika Granične policije BiH P.V. i osobu R.M., državljanina BiH. 

„Pored svih problema s kojima se susreće Granična policija BiH te pored ulaganja svih raspoloživih sredstava i ljudstva s ciljem prescijecanja krijumčarenja ljudi i nezakonitih prelazaka državne granice, sramotno je i poražavajuće da u takvim uvjetima i izazovima s kojima se intenzivno borimo, imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine nezakonite radnje. Za ovakve pojedince bit će  poduzete sve mjere i sankcije, u skladu sa Zakonom, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili“, izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Protiv navedenih osoba će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, a državljanin Crne Gore je, uz prijedlog za protjerivanje, predan službenicima Službe za poslove sa strancima – TC Sarajevo.

Football news:

10 years of Suarez's great save: hand saved Uruguay at the 2010 world Cup
Sane signed a contract with Bayern until 2025 (Fabrizio Romano)
Thorgan Hazard will be number 10 for Borussia next season
Simeone on Griezmann's playing time: at Atletico, 3 minutes is very important. We lost the Champions League final like that
Griezmann looks like a parody of himself. Ex-coach of Sociedad about Antoine in Barca
Hakimi spent the super season in Dortmund, belonged to Real Madrid, and ended up at Inter
Undress and have dinner with us. Karembeu about how the players of Real Madrid joked Casillas