Bosnia and Herzegovina

Porodica zaražena koronavirusom, infekciju im prenijeli gosti iz Beograda

Na području Brčko distrikta potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Među njima a među njima je i jedna beba. Kako je potvrđeno, riječ je o tročlanoj porodici i jednom starijem muškarcu, a infekciju su im prenijeli gosti iz Beograda.

Epidemiolozi iz Brčko distrikta danas su rekli da otkrivanje novih slučajeva nije iznenađujuće, shodno epidemiološkoj situaciji u ostalim sredinama.

Ovo je nešto što se moglo očekivati nakon popuštanja mjera i otvaranja granica. Svi smo svjesni da je opasnost postojala i da je virus tu te da je moguće da dođe kod nas. Kada je riječ o novootkrivenim slučajevima, u pitanju je porodica iz Brčkog. Oni su imali goste iz Beograda koji su kasnije saznali i sami da su pozitivni - rekla je šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo Anđa Nikolić. 

Kontakti zaraženih osoba su stavljeni pod epidemiološki nadzor, a prema riječima Nikolić, tri zaražene osobe su sa slabom kliničkom slikom, dok je jedan pacijent s teškom slikom i prati je obostrana upala pluća.

Bez obzira na to što imamo nova četiri slučaja situacija je u potpunosti pod kontrolom - navela je Nikolić te dodala da je sada sve na građanima, a ukoliko budu poštovali mjere moći će se nositi s novom situacijom.

Football news:

Soljanke scored for Bournemouth in the Premier League for the first time in 39 matches. In total, the forward has 60 League games and 2 goals
Toby Alderweireld: People don't see how hard Tottenham work
Arteta is about 1:2 Tottenham Hotspur: a Huge impact. I am disappointed and dissatisfied
Vardy scored his 23rd goal in the Premier League and leads the list of scorers. He has 4 goals in 3 matches
Mourinho on the victory over Arsenal: We are happy. Even in the last minutes, everything was under control
Zinedine Zidane: People always talk about Real Madrid, because This is the most important club in history
Lukas Podolski: Sane hasn't reached the top level yet. He needs to play for the national team, win the Euro or the world Cup