Bosnia and Herzegovina

POSLOVNA PRIČA GODINE: Amazon se odlučio na zapošljavanje nevjerovatnog broja radnika za predstojeće praznike

Multinacionalna kompanija za online trgovinu Amazon objavila je danas da je uoči predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika zaposlila 100.000 ljudi, javljaju agencije.

Novozaposleni će pomoći u ispunjavanju potreba u dolazećoj sezoni prazničnih kupovina, što je polovina ukupnog prošlogodišnjeg broja nakon što je kompanija dramatično povećala broj zaposlenih tokom pandemije korona virusa, navodi Bloomberg.

Agencija AFP podseća da je Amazon širom svijeta imao više od 875.000 zaposlenih krajem juna 2020, a krajem jula, prilikom objave rezultata, ta kompanija iz Seattlea je navela da je poslije marta već otvorila više od 175.000 radnih mesta, od kojih će 125.000 postati stalna.

Sredinom septembra je samo u SAD i Kanadi pridodato još 100.000 radnih mjesta, uglavnom u skladištima, na pripremi paketa i njihovom slanju.

U avgustu je Amazon odlučio da zaposli i 3.500 inženjera, informatičara i administrativnog osoblja u Sjedinjenim Državama.

Stanje u Amazonu je suprotno stanju u brojnim velikim kompanijama koje su teško pogođene ekonomsom krizom prouzrokovanom pandemijom koronavirusa, navodi AFP, podsjećajući da su multinacionalne kompanije poput Disneya, American Airlinesa i United Airlinesa podijelile oko 60.000 otkaza.

Football news:

Jota has 8 goals in his last 8 games for Liverpool
Powerful cyber attack on Manchester United: hackers blackmail, and the state threatens a fine (up to 18 million) for leaking data about fans
We want to get to know you better - please complete this questionnaire and tell us what other sports media you read!
Pavel Zanozin: At Utkin and Maslachenko was a bit of a strained relationship. Vasya became the editor-in-chief of NTV-Plus, there was jealousy
Messi, de Jong and Busquets - in Barcelona's bid for the match against Osasuna
Klopp on Wijnaldum: I want him to stay. But nothing has been decided yet, everything is possible
I didn't see the greatness of Maradona at all. But I can't stop thinking about it