Bosnia and Herzegovina

PRILIKOM HAPŠENJA ŽENA NOSILA RUČNO ORUŽJE: Trag pisma s ricinom koji je upućen Trumpu vodi u susjednu državu

Specijalizirana jedinica kanadske savezne policije provela je u ponedjeljak pretrage u području Montreala u vezi pisma s ricinom upućenog američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Pretrage su povezane s hapšenjem jedne osumnjičene osobe u trenutku kada je pokušala iz Kanade ući u Sjedinjene Države, potvrdio je portparol kanadske kraljevske žandarmerije.

Žena, koja je prilikom hapšenja nosila ručno oružje, uputila je pismo s ricinom predsjedniku Donaldu Trumpu, objavile su u nedjelju američke vlasti.

U ponedjeljak bi se trebala pojaviti na sudu.

Nekoliko članova kanadske policijske jedinice specijalizirane za hemijske, biološke, radiološke, nuklearne ili eksplozivne prijetnje pretraživale su stan u zgradi na jugu Montreala.

Policija nije željela reći radi li se o stanu osumnjičene.

Ricin, koji se proizvodi iz sjemenki ricinusa, smrtonosan je u najmanjim dozama ako se proguta, udahne ili ubrizga i izaziva zatajenje organa. Za njega ne postoji protuotrov.

Sva pošta adresirana na Bijelu kući se pregledava i sortira u skladištima blizu Washingtona. Prema pisanju kanadskih medija, osumnjičena je već bila osuđena na tešku zatvorsku kaznu u Sjedinjenim Državama.

Vezane vijesti

Football news:

Jurgen Klopp: first Oliver didn't see the moment, then VAR forgot the rules. And the consequences came only for van Dijk and Tiago
Favre on the defeat against Lazio: Dortmund lacked determination. We needed to play an outstanding game, and we didn't
Lampard on 0:0 with Sevilla: I think both teams are happy with the draw
Tuchel Pro 1:2 with Manchester United: PSG were not on the pitch in the first half. One of the worst games of the team
Ole Gunnar Solskjaer: When you go to a team with Neymar and Mbappe, you need to defend well, and the goalkeeper must help out
Barcelona have extended their contracts with Pique, Ter Stegen, Langle and de Jong
Ronald Koeman: Red Pique is too harsh a punishment. But Barcelona played well in the minority